.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 14:52

Με ένα Honda Mοnkey, για τον γύρο του κόσμου και για ρεκόρ Guinness!

Για πολύ κόσμο, μονοήμερο ταξίιδάκι 100+ χιλιομέτρων απαιτεί touring ή adventure μοτοσυκλέτα 1000+ κ.εκ. και πλήρη εξοπλισμό. Για άλλους πάλι, το μέσο δεν έχει και τόση σημασία.

Όπως ο Πορτογάλος αναβάτης Αndré Filipe Duarte de Sousa, ο οποίος πέραν των αγώνων στα τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα της χώρα του (στα supersport), αρέσκεται στο να πραγματοποιεί επικά ταξίδια, με μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού. Ο Αndré έχει ήδη συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, όταν το 2018, πραγματοποίησε τον γρηγορότερο “γύρο” της Νοτίου Αμερικής, καλύπτοντας μέσα σε 120 ημέρες 24.225 χιλιόμετρα σε 11 χώρες, οδηγώντας ένα “βραζιλιάνικο” Ηonda CG 125.

Tώρα όμως έχει ήδη ξεκινήσει για κάτι ακόμα πιο μεγαλειώδες! Συγκεκριμένα, στις 12/07/2020,  με αφετηρία την Avis στην Πορτογαλία, ο Andres ξεκίνησε για τον γύρο το κόσμου, πάνω σε ένα Honda Monkey 125!

Το συμπαθές μοτοσυκλετάκι της Honda επιλέχθηκε με γνώμονα την αξιοπιστία του και πέραν μιας εξάτμισης, σχαρών μεταφοράς για τις αποσκευές και μιας μικρής ζελατίνας, δεν έχει άλλες μετατροπές. Ο Andre υπολογίζει μια γενική μέση ωριαία γύρω στα 50 χλμ./ώρα, τουλάχιστον όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, και σε διάστημα δύο ετών, φιλοδοξεί να καλύψει 60.000+ χιλιόμετρα, διασχίζοντας τουλάχιστον 50 χώρες, σε έξι ηπείρους.

gyros_kosmou_2

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και το κλείσιμο των συνόρων σε ορισμένα κράτη, το πρόγραμμα του άλλαξε πολύ, σε σχέση με τον αρχικό υπολογισμό της διαδρομής. Αντί να κατευθυνθεί νότια, προς της Αφρική, ταξιδεύει ανατολικά, διασχίζοντας την Ν. Ευρώπη με προορισμό την Τουρκία και την συνέχιση του ταξιδιού επί ασιατικού εδάφους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του ταξιδιού του Andre, στην σελίδα: https://www.ridethatmonkey.com/

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon