.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 10:07

Κύκλωμα πλαστογραφίας στις εξετάσεις οδήγησης – Εξετάζονταν αντί άλλων

Η παρατηρητικότητα εξεταστών οδήγησης οδήγησε στην αποκάλυψη του κυκλώματος.

Κατά τη διαδικασία εξετάσεων οδήγησης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, επιτηρητές της διαδικασίας παρατήρησαν πως κάποιοι υποψήφιοι οδηγοί είχαν εξεταστεί πολύ πρόσφατα στην ίδια υπηρεσία.

Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν όταν έσπευσαν για διασταύρωση των στοιχείων των εν λόγω υποψηφίων οδηγών, για να ανακαλύψουν πως τέσσερεις εξεταζόμενοι διέθεταν παραποιημένα στοιχεία ταυτότητς και δελτία εξέτασης ως προς αυτά που ήταν αρχειοθετημένα στην υπηρεσία.

Οι εν λόγω «υποψήφιοι» έδιναν εξετάσεις για λογαριασμό άλλων, με πλαστογραφημένα στοιχεία.

Η πόθεση παραπέμθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας όπου επιβεβαιώθηκε η χρήση πλαστογραφημένων ταυτοτήτων και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Προς αντιμετώπιση του ζητήματος, η Περιφέρεια Αττικής επεξεργάζεται ένα σχέδιο που να εξασφαλίζει το αδιάβλητο των εξετάσεων με ψηφιακά μέσα.

Έτσι, προβλέπεται η ψηφιοποίηση της διαδικασίας, όπου κάθε υποψήφιος θα προγραμματίζει την εξέταση ηλεκτρονικά, δίχως να προσέρχεται στις αρμόδιες υπηρεσίες και θα του ανατίθεται ένα μοναδικό barcode που δεν θα είναι εύκολο να παραποιηθεί.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να στηθούν κλωβοί που εμποδίζουν την ασύρματη επικοινωνία στα κέντρα εξέτασης, καθώς έχουν πιαστεί υποψήφιοι να κλέβουν στις θεωρητικές εξετάσεις χρησιμοποιώντας κρυμμένα μικροσκοπικά ακουστικά.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon