.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 11:20

R.I.P. Ismael Bonilla (1978-2020)

Τραγικό ατύχημα με μοιραία κατάληξη στη Jerez για τον βετεράνο αναβάτη GP250.

Ο Ισπανός αναβάτης Ismael Bonilla έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα στην πίστα της Jerez την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος βετεράνος αγωνιζόμενος βρισκόταν στην πίστα με μια Yamaha YZF-R1 όταν έπεσε με πολλά χιλιόμετρα στο τέλος της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η μοτοσυκλέτα του Bonilla πρέπει να αντιμετώπισε κάποια τεχνική βλάβη, καθώς οι αναφορές τον θέλουν να φεύγει στο τέλος της μεγάλης ευθείας της πίστας δίχως φρένα ή κάποια ανάλογη εμφανή προσπάθεια να φρενάρει.

Το συμβάν συνέβη 12 μέρες πριν τα 42α γενέθλια του Bonilla.

Ο Ισπανός προέρχεται από μια μακρά αγωνιστική καριέρα σε Ισπανικά, Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, με κορυφαία στιγμή της καριέρας του την κατάκτηση του Ισπανικού CEV το 1994 στην κατηγορία των 250 cc. Η επιτυχία αυτή του άνοιξε την πόρτα για το παγκόσμιο GP250, στο οποίο ωστόσο δεν βρήκε ποτέ σταθερό συμβόλαιο, με έτρεξε ως wild card σε εννιά αγώνες μεταξύ 1996-2001.

Μετά το επίσημο τέλος της καριέρας του το 2013, ο Bonilla εργαζόταν ως εκπαιδευτής αναβατών και συχνά δοκίμαζε μοτοσυκλέτες για λογαριασμό του Ισπανικού περιοδικού Formula Moto.

Στη Jerez βρισκόταν για να υποστηρίξει τους δύο αναβάτες της ομάδας SMRZ Racing Team που αγωνίζεται στο World SSP300, ενώ ήταν και προσωπικός φίλος και προπονητής του τρέχοντα πρωταθλητή της κατηγορίας, Manuel Gonzalez.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon