.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 14:51

Akrapovic - Εξατμίσεις-κοσμήματα για το δίχρονο Suter MMX 500

Απολαύστε μια τετράδα ολόσωμων εξατμίσεων -πραγματικών κοσμημάτων- από τιτάνιο, με τελικά από carbon, που σχεδίασε και κατασκεύασε τo 2016 η Akrapopvic για το σύγχρονο δίχρονο κτήνος Suter MMX 500.

Οι εξατμίσεις φορέθηκαν στη μοτοσυκλέτα με την οποία η Suter συμμετείχε στο Isle of Man TT, με αναβάτη τον βετεράνο Ian Lougher που επανήλθε στους αγώνες ειδικά για την περίπτωση αυτή.

Δυστυχώς οι προσπάθειες των Suter-Lougher με το MMX 500 με τον V4 κινητήρα των 576 κ.εκ. με επίσημη απόδοση 195 hp, για μια μοτοσυκλέτα 127 κιλών, δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα το 2016, κυρίως λόγω προβλημάτων στην τροφοδοσία. Παρόλα αυτά η μοτοσυκλέτα είχε καταφέρει να γυρίσει με μέση ωριαία ταχύτητα 121.494 μίλια/ώρα, ήτοι 195.5 χλμ/ώρα! Το ντουέτο επέστρεψε στο νησί το 2018, όπου στην κατηγορία Senior TT ενάντια στα τετράχρονα χιλιάρια βρέθηκε στην 21η θέση από τους 40 αγωνιζόμενους, με μέση ωριαία ταχύτητα αγώνα τα 121.073 μίλια την ώρα.

Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γινόταν αν το ΜΜΧ είχε στη σέλα του κάποιον νεότερο αγωνιζόμενο, όμως παρά τις μέτριες επιδόσεις όσον αφορά στην κατάταξη του στο ΙΟΜΤΤ, το κτήνος της Suter παραμένει γοητευτικό, ειδικά για τους λάτρεις του δίχρονου κινητήρα.

Επιστρέφοντας στις εξατμίσεις της Akrapovic για το ΜΜΧ, το 2016 ήταν η πρώτη φορά που η σλοβένικη εταιρεία κατασκεύαζε ολόσωμη εξάτμιση για δίχρονη μοτοσυκλέτα.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε τιτάνιο για τους θαλάμους διαστολής, σε νέα σχήματα για εκείνη, με τελικά που διέθεταν καλύμματα από ανθρακόνημα, όλα φτιαγμένα στο χέρι, από τους τεχνικούς της Akrapovic.

Οι εξατμίσεις ήταν -και είναι- τόσο όμορφες, που πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν κατασκευάζει η εταιρεία ανάλογες ολόσωμες εξατμίσεις και για τα παλιότερα κλασικά δίχρονα μοντέλα. Η απάντηση μάλλον βρίσκεται στην αναλογία κόστους εξέλιξης / κέρδους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 15:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΚΤΜ ORANGE DAYS παντού και το 2020 R.I.P. Ismael Bonilla (1978-2020) »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon