.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 15:38

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη συμβάλλει στη μείωση της υπογεννητικότητας

Τρεις γεννήσεις στην Αλόννησο από τις αρχές του 2020 με την στήριξη του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη σε συνεργασία με την HOPEgenesis [Δελτίο Τύπου]

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, μετρώντας σχεδόν έναν αιώνα ηγετικής παρουσίας στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και το χώρο της αυτοκίνησης στην Ελλάδα, και θέλοντας να αφήσει το αποτύπωμά του συμβάλλοντας καθοριστικά και με ουσιαστικό τρόπο στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα, στηρίζει εμπράκτως από το 2018 τη μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis στο πλαίσιο του προγράμματος «Με Όχημα την Ελπίδα!» και με ενθουσιασμό ανακοινώνει τον ερχομό 3 ακόμη παιδιών από τις αρχές του 2020 στο νησί της Αλοννήσου.

Έχοντας υιοθετήσει το νησί της Αλοννήσου, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη έχει αναλάβει την κάλυψη όλων των εξόδων παρακολούθησης της εγκυμοσύνης του συνόλου των εγκύων γυναικών του νησιού, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και τοκετού καθώς και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους προσφέροντας ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν. Παράλληλα, μέσα από ενημερωτικές δράσεις, ομιλίες και επί τόπου συναντήσεις, βοηθά να διαδοθεί το μήνυμα ενθάρρυνσης για την απόκτηση παιδιού σε όλες τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες των μη προνομιούχων αυτών περιοχών.

Το 2019, το πρόγραμμα είχε πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς με τη στήριξη του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη γεννήθηκαν 6 παιδιά (3 αγόρια και 3 κορίτσια), ενώ έως και τον Ιούνιο του 2020 έχουν ήδη γεννηθεί άλλα 3 παιδιά (2 κορίτσια και 1 αγόρι) και αναμένονται οι γεννήσεις ακόμα 2 παιδιών μέσα στο 2020.

Ταυτόχρονα ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκης, ως Επίσημος Εισαγωγέας και Διανομέας αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, φορτηγών, λεωφορείων και μηχανημάτων και εκπροσωπώντας εδώ και δεκαετίες καταξιωμένους, διεθνείς κατασκευαστές όπως Honda Motor Co. Ltd, Mitsubishi Motors Corporation, Volvo, Komatsu Ltd., Massey Ferguson κ.ά., διαθέτει στην ομάδα της HOPEgenesis αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις της στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας προκειμένου να ενημερώνουν, να ευαισθητοποιούν και να εκπαιδεύουν τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς για το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας, καθώς και για το πρόγραμμα δράσης της οργάνωσης.

Στο νησί της Αλοννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., διαπιστώνεται ένα αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα το 2016 καταγράφηκαν 26 θάνατοι και μόλις 14 γεννήσεις, ενώ το 2017 καταγράφηκαν 25 θάνατοι και μόνο 11 γεννήσεις. Ο πληθυσμός της Αλοννήσου, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του 2011, ανέρχεται σε 2.750 κατοίκους, που θα πει ότι έπρεπε να αναμένουμε 27-28 γεννήσεις ανά έτος, αλλά ο μέσος όρος γεννήσεων των 4 τελευταίων ετών είναι μόνο 14.

Λίγα λόγια για την HOPEgenesis - www.hopegenesis.org

Η HOPEgenesis είναι μια ΑΣΤ.Μ.Κ.Ε. που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Αποστολή της είναι να παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε γυναίκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως τη μέρα του τοκετού τους.

Από το 2015 έχει ωφελήσει πάνω από 350 οικογένειες, κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών με πολύ χαμηλές ή ακόμα και μηδενικές γεννήσεις ή αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων θανάτων. Στο πρόγραμμα της HOPEgenesis δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 400 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Επιπλέον η HOPEgenesis παρέχει υπηρεσίες θεραπείας υπογονιμότητας σε 28 νησιά, σε συνεργασία με μεγάλα κέντρα γονιμότητας της Ελλάδας, στοχεύοντας στην κάλυψη αναγκών των γυναικών που επιθυμούν να κυοφορήσουν αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης (raise awareness) και εκπαίδευσης φορέων για το μείζον πρόβλημα του δημογραφικού, μέσω συνεχούς εκπόνησης ερευνών σε συνεργασία με κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα και διεξαγωγής παρουσιάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Σημείωση: Οι παρακάτω φωτογραφίες των παιδιών έχουν παραχωρηθεί από την HOPEgenesis με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.
 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 15:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon