Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 10:57

Ducati Panigale V4R δια χειρός LEGO Technik

Με 15,000 τουβλάκια LEGO και 400 ώρες δουλειάς φτιάχτηκε μια Panigale πολύ διαφορετική από τις άλλες.

Ο Riccardo Zangelmi είναι ένας Ιταλός καλλιτέχνης εγκεκριμένος από τη LEGO και γνωστός από τις δεκάδες δημιουργίες που έχει φτιάξει κατά καιρούς με τα διάσημα τουβλάκια. Με μοτοσυκλέτα δεν είχε ασχοληθεί ακόμη, ώσπου δέχτηκε μια σχετική πρόταση από τη Ducati και τη LEGO Italia.

Σύντομα θα παραλάμβανε στο εργαστήριό του μια Ducati Panigale V4R με σκοπό να την αντιγράψει σε κλίμακα 1:1 χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της σειράς LEGO Technik.

Ο Ιταλός χρειάστηκε περίπου 400 ώρες για να το καταφέρει, στη διάρκεια των οποίων έντυσε έγδυσε τη μοτοσυκλέτα 8 φορές ώσπου να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό μετράει πάνω από 15,000 τουβλάκια, ήτοι μια ποσότητα ικανή να γεμίσει μια μέση πισίνα.

Τα LEGO Technik χρησιμοποιήθηκαν εδώ μόνο για τα φέρινγκ της μοτοσυκλέτας, διατηρώντας από κάτω όλα τα αυθεντικά και λειτουργικά στοιχεία της, δηλαδή πλαίσιο, κινητήρα, αναρτήσεις, φρένα, τροχούς κ.ο.κ. Το τελικό αποτέλεσμα ζυγίζει 180 κιλά με τα όλα του.

Τώρα, αν αυτό σημαίνει πως η μοτοσυκλέτα είναι και οδηγήσιμη δεν το γνωρίζουμε, καθώς είναι μεν θεωρητικά λειτουργική αλλά πόσο θα αντέξει να κινείται πριν αρχίσει να σκορπάει; Να σημειώσουμε εδώ πως ο Zangelmi ισχυρίζεται πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε μια σταγόνα κόλλα για να τοποθετήσει τα τουβλάκια στο κορμί της V4R!

Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι πως η όλη κίνηση στήθηκε με σκοπό την κυκλοφορία ενός εμπορικού κιτ LEGO Technik “Built For Real” με θέμα τη Ducati Panigale V4R και για τον λόγο αυτόν η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε επίσημα σε εκδήλωση στη Modena της Ιταλίας στις 19 Ιουνίου 2020, παρουσία μάλιστα του Andrea Dovizioso, αναβάτη της εταιρείας στο MotoGP.

Το κιτ αυτό δεν είναι φυσικά ίδιο με το μοναδικό διαφημιστικό κομμάτι του Zangelmi, αλλά ένα κλασικό μοντελάκι της σειράς αυτής σε κλίμακα 1:4.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Ιταλών, το νέο μοντέλο της LEGO Technik θα αρχίσει να διατίθεται από τις αρχές Αυγούστου 2020 και ήδη μπορεί κανείς να το παραγγείλει προς €64.99θα το βρείτε εδώ.

Δείτε στη συνέχεια ένα ενδιαφέρον βίντεο από την κατασκευή της μοναδικής αυτής LEGO Panigale.

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 11:01

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT