.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 11:20

Τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε (25-30/05/2020)

Όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει λένε και μάλλον την εβδομάδα που μας πέρασε, πρέπει να ξεκαρδίστηκε. Πάνω που μας δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσουμε και πάλι τις βόλτες και την απρόσκοπτη μετακίνηση με τα δίτροχα, ο κάθε άλλα παρά ανοιξιάτικος καιρός έφερε τα πάνω κάτω. Μικρό το κακό βέβαια, μακάρι από εδώ και πέρα ο καιρός ναι είναι μόνος παράγοντας ανησυχίας!

Σε ότι αφορά στην ειδησεογραφία, η KB4 της Bimota εθεάθη να δοκιμάζεται στον δρόμο και το νέο ζευγάρι κατασκευαστριών, Kawasaki – Bimota φαίνεται ότι σύντομα θα αποδώσει καρπούς.

Η μονίμως δραστήρια Benelli, έχει έτοιμα τα 600RR και Imperiale 530, δυο μοτοσυκλέτες διαμετρικά αντίθετων κατηγοριών και η πρώτη “διαρροή” επίσημων φωτογραφιών κατέκλυσε το διαδίκτυο.

Πρώτες φωτογραφίες είχαμε και από τo νέο υπερ-παπισυκλετικό μοντέλο της Yamaha, Εxciter RC155, το οποίο εντυπωσιάζει με τα χαρακτηριστικά του αλλά δυστυχώς, προορίζεται μόνο για τις αγορές τις Ασίας. Μακάρι να αλλάξει αυτό...

Στον χώρο των power cruiser φαίνεται πως θέλει να εισέλθει η Kawasaki, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, ετοιμάζει ένα Vulcan με τον τετρακύλινδρο κινητήρα του Z H2, ο οποίος ως γνωστόν, είναι υπερτροφοδοτούμενος. Κάπως έτσι, η παρέα των Diavel και Rocket III θα μεγαλώσει και άλλο...

Από πατέντες και σχέδια, πλούσια η συγκομιδή της εβδομάδας! Η Honda φαίνεται πως μετά το DCT εξετάζει και άλλο ένα σύστημα ημιαυτόματου κιβωτίου χωρίς χρήση συμπλέκτη από πλευρά αναβάτη, το οποίο θυμίζει το Hondamatic των δεκαετιών 70 και 80, σε μια πολύ πιο σύγχρονη εκτέλεση βέβαια!

Tα τρίτροχα είχαν την τιμητική τους, με την Piaggio να παρουσιάζει τα σχέδια μια διαφορετικής στα MP3 προσέγγισης, που θέλει δύο τροχούς πίσω αντί για μπροστά, πάντα με δυνατότητα κλίσεων στις στροφές, ενώ η Kawasaki φαίνεται πως έπαθε... “Polaris”, αφού σε δικά της σχέδια, βλέπουμε ένα τρίτροχο side – by – side όχημα που θυμίζει Slingshot!

Συνεχίζοντας στα τρίτροχα, την τιμή του Yamaha Tricity 300 στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, ενώ ανακοίνωση τιμής, είχαμε και για το DRG 160 της SYM.

Από δοκιμές, αυτή του Triumph Rocket III GT, ήταν αναμφίβολα το highlight της εβδομάδας, ενώ έχουμε ήδη παραλάβει έναν εξίσου “υπερ-υπερβολικό” μοντέλο, το naked Κawasaki Z H2 το οποίο – καιρού επιτρέποντος- θα το λιώσουμε μέσα στην εβδομάδα!

Σε ότι αφορά στα αφιερώματα, την εβδομάδα που μας πέρασε ετοιμάσαμε δύο, ένα για τις ταχύτερες μοτοσυκλέτες παραγωγής όλων των εποχών και ένα για την εξέλιξη των On-Off / Adventure.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 11:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon