.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 12:34

Rathvarna – Τρίκυκλος πύραυλος 70 ίππων!

Μόνο στις ΗΠΑ, στη χώρα που οι αγώνες με πάσης φύσεως ATV είναι σημαντική υπόθεση.

Γνωρίστε τη Rath Racing, μια εταιρεία που ειδικεύεται στα ATV, τρίτροχα και τετράτροχα, με τα οποία εξοπλίζονται πολλοί αγωνιζόμενοι στα εθνικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ.

Ανάμεσα σε αμέτρητα τρελά σχέδια που κατά καιρούς φτιάχνουν εκεί στη Μιννεσότα, ξεχωρίζει μια από τις πιο πρόσφατες, το Rathvarna.

Το όνομά του αποκαλύπτει μια διασταύρωση της Rath με τη Husqvarna κι εν προκειμένω έχουμε έναν κινητήρα και πλαίσιο που προέρχονται από το motocross μοντέλο FC450.

Αυτό τοποθετείται σε ένα τρίκυκλο που θυμίζει πολύ τα παλαί ποτέ Honda ATC, σε μια δουλειά που έχει πολλά χειροποίητα κατασκευασμένα κομμάτια, καθώς και τροποποιημένα εξαρτήματα εμπορίου, όπως το ψαλίδι που κάποτε προοριζόταν για ένα τέτοιο Honda.

Όσο για τον κινητήρα, επειδή μάλλον οι 63 ίπποι δεν τους έφταναν, μια ηλεκτρονική Vortex ECU και λίγη δουλειά στην κεφαλή (porting) ανέβασαν την απόδοση στους 70 ίππους, για συνολικό βάρος περίπου 120 κιλών! Για να βγει αυτή η δύναμη στο έδαφος επλέχθηκε ένας συμπλέκτης Hinson με σκληρότερα ελατήρια.

Το πιρούνι ήταν κάποτε ένα στοκ WP ανεστραμμένο, που στην πορεία κόντυνε κατά περίπου 7.5 εκατοστά για να κουμπώσει στη νέα του θέση, πάνω σε custom τιμονόπλακες - που πλέον διατίθενται και ως κιτ για ανάλογες μετατροπές.

Το Rathvarna φτιάχτηκε μέσα σε ένα πολύ στενό χρονικό παράθυρο, αλλά το αποτέλεσμα αποδείχθηκε άρτιο από την πρώτη στιγμή, καθώς πήρε το τρίτο σκαλί του βάθρου στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία Pro-Am!

Πηγή: Dirt Wheels Mag

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon