.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 11:00

Ξανά στους δρόμους με σύνεση – Τι πρέπει να προσέξουμε κατά την “επανένταξη” μας στην κυκλοφορία

Από σήμερα, 4 Μαΐου 2020, ξεκινά το πρώτο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊου.

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες δεν υποχρεούνται να στέλνουν SMS ή να συμπληρώνουν το σχετικό έντυπο για τις μετακινήσεις τους, ενώ ανοίγουν ΚΤΕO και συγκεκριμένα καταστήματα, στα οποία οι πελάτες και οι ιδιοκτήτες, υποχρεούνται να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες σε ότι αφορά στην προστασία και στον συνωστισμό.Τα ΜΜΜ επαναλειτουργούν κανονικά, αλλά για ευνόητους λόγους, η πολιτεία προτείνει -ει δυνατόν- την χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων για τις μετακινήσεις.

Για άλλη μια φορά, τα δίτροχα μένουν “στην απ΄έξω”, χωρίς να γίνεται αναφορά σε αυτά, ενώ αποτελούν αυτή την στιγμή το καταλληλότερο μέσο για μετακίνηση με... social distancing, χωρίς να επιβαρύνεται η κυκλοφορία. Ας είναι, είμαστε συνηθισμένοι να είμαστε “αόρατοι” έτσι και αλλιώς.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά στην επανακυκλοφορία μας στους δρόμους, μετά από τόσες μέρες απραξίας:

-Η μπαταρία του δίτροχου μας, ενδέχεται να έχει αποφορτιστεί, ειδικά αν είναι “στα τελευταία της”. Αν διαπιστώσουμε δυσκολία στην εκκίνηση θα πρέπει να μεταβούμε σε συνεργείο για να την μετρήσουν και να διαπιστωθεί αν χρειάζεται αλλαγή.

-Καλό είναι επίσης να λιπάνουμε την αλυσίδα μας, μετά από τόσες μέρες ακινησίας, το χρειάζεται

-Ένας λεπτομερής οπτικός έλεγχος, επιβάλλεται πριν ξεκινήσετε, τσεκάρετε αν έχει χαλαρώσει κάτι ή αν υπάρχουν διαρροές υγρών.

-Ο πρώτος μας προορισμός ας είναι ένα βενζινάδικο για να τσεκάρουμε τον αέρα στα ελαστικά μας.

-Το πλύσιμο είναι πολυτέλεια ακόμα και τώρα αλλά ας καθαρίσουμε τουλάχιστον καθρέπτες και ζελατίνα μόνοι μας, με ένα υγρό πανί.

-Δεν πλακωνόμαστε "στα γκάζια"! Οι δρόμοι με όλη την γύρη και την σκόνη που έχει μαζευτεί σε αυτούς από την περιορισμένη κυκλοφορία, γλιστράνε αρκετά, ενώ και τα ελαστικά μας έχουν καλυφθεί από μια στρώση παρόμοιων υλικών και πρέπει να κυλήσουν λίγο για να αποκαλυφθεί φρέσκια γόμα στο πέλμα τους.

-Με τόσες μέρες καραντίνα, έχουν ατονήσει τα οδηγικά μας αντανακλαστικά. Θα επανέλθουν σύντομα, αλλά στην αρχή, ας είμαστε λίγο εγκρατείς, μέχρι που να προσαρμοστούμε πλήρως.

-Πολύ μεγάλη προσοχή στους δρόμους, θα βγουν όλοι με φούρια και πολλοί από αυτούς θα έχουν χίλια πράγματα στο μυαλό τους, έχοντας επίσης “ξεχάσει” και αυτοί πως είναι να οδηγούν μέσα στην κίνηση.

-Επίσης, μεγάλη προσοχή σε πεζούς, ποδηλάτες και ζώα, τα οποία αυτή την περίοδο, είχαν προσαρμοστεί σε άλλα δεδομένα, λόγω της περιορισμένης κυκλοφορίας.

Καλή επανένταξη στους δρόμους λοιπόν, προσοχή και το νου μας στα μέτρα προστασίας! Τα καταφέραμε μέχρι εδώ, ας μην φάμε γκολ στις καθυστερήσεις!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon