.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 15:47

Polaris – Μεγάλες απώλειες για το πρώτο τρίμηνο του 2020 αλλά όχι για τις μοτοσυκλέτες!

Η Polaris ανακοίνωσε τα οικονομικά πεπραγμένα του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του 2020 και όπως ήταν αναμενόμενο, λόγο της πανδημίας του κορωνοϊού, οι αριθμοί αποτυπώνουν μια άσχημη εικόνα. 

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6,1%, ενώ συνολικά τα έσοδα μειώθηκαν επίσης κατά 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Δραματική είναι η εικόνα στα “καθαρά” έσοδα της Polaris, που καταγράφουν μια μείωση της τάξεως του 93%+!

Σε ότι αφορά στις πωλήσεις, η Polaris αποδίδει την κακή εικόνα, κυρίως στην κατά 5% μείωση των πωλήσεων στον πιο προσοδοφόρο και μεγαλύτερο σε μέγεθος τομέα του ομίλου, που είναι τα off-road τετράτροχα (ATV, Quad, Side by Side) και τα snowmobiles.

Ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα στα jet ski και στα σκάφη αναψυχής, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 16%, συγκριτικά πάντα, με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Ο μόνος τομέας που σημείωσε αύξηση στα έσοδα, είναι αυτός των μοτοσυκλετών, που κατέγραψε ένα εντυπωσιακό +7% παρά τις αντίξοες συνθήκες στην παγκόσμια αγορά. Τόσο οι πωλήσεις των Indian, όσο και των Slingshot, των τρίτροχων που η Polaris συμπεριλαμβάνει στις μοτοσυκλέτες, σημείωσαν μικρή αλλά θετική αύξηση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon