.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 10:59

Επαναλειτουργία των ΚΤΕΟ – Πως θα γίνονται οι έλεγχοι, τι ισχύει για τα εκπρόθεσμα οχήματα

Όπως ανακοινώθηκε εχθές, τα ΚΤΕΟ, για τα οποία ίσχυε αναστολή λειτουργίας από τις 16 Μαρτίου λόγω της πανδημίας, πρόκειται να επαναλειτουργήσουν, στις 04 Μαΐου.

Τι ισχύει όμως για την λειτουργία τους και για τα οχήματα στα οποία έχει παρέλθει η ημερομηνία τεχνικού ελέγχου;

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Πρώτα απ΄ όλα, σε ότι αφορά στους κανόνες προστασίας και υγιεινής, η επίσκεψη στα ΚΤΕΟ θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, ενώ το προσωπικό των ΚΤΕΟ αλλά και οι επισκέπτες, θα πρέπει να φορούν μάσκες.

Παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για αντισηπτικό χεριών στους χώρους των ΚΤΕΟ. Σε ότι αφορά στον συνωστισμό, ισχύουν αυτά που ορίζονται για την τήρηση των αποστάσεων στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, δηλαδή ταυτόχρονη παρουσία έως και 4 ατόμων σε χώρους μέχρι 20 τ.μ., 4 ατόμων και ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. σε χώρους 30 έως 100 τ.μ., 12 ατόμων και ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. σε χώρους άνω των 1000 τ.μ.

Για τους ιδιοκτήτες οχημάτων όπου η ημερομηνία περιοδικού τεχνικού έλεγχου / επανελέγχου ή η έκδοση κάρτας καυσαερίων, ενέπιπτε μέσα στο χρονικό διάστημα από 16 Μαρτίου έως και 03 Απριλίου, ισχύει παράταση 60 ημερών.

Δηλαδή αν το ΚΤΕΟ ενός οχήματος “έληγε” στις 16 Μαρτίου, η παράταση που έχει δοθεί για τον έλεγχο του είναι μέχρι τις 16 Μαΐου, για ένα όχημα που το ΚΤΕΟ του ίσχυε μέχρι 17 Μαρτίου, η παράταση είναι μέχρι τις 17 Μαΐου κ.οκ.

Προσοχή όμως, ο επόμενος προγραμματισμένος επανέλεγχος ΚΤΕΟ / κάρτας καυσαερίων μετά από 2 έτη, θα οριστεί με βάση την αρχική ημερομηνία ελέγχου, χωρίς να υπολογιστεί η παράταση των δύο μηνών.

Έτσι, όχημα το οποίο έπρεπε να ελεγχθεί στις 17 Μαρτίου, έχει παράταση ελέγχου μέχρι τις 17 Μαΐου, αλλά η επόμενη καταληκτική ημερομηνία επανελέγχου, θα οριστεί κανονικά, στις 17 Μαρτίου του 2022.

Τέλος, σε ότι αφορά στους ελέγχους εκπρόθεσμων οχημάτων, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην λαμβάνεται υπόψη το διάστημα 16 Μαρτίου 2020 – 04 Μαΐου 2020, στον υπολογισμό των προστίμων που αναλογούν σε αυτά. Δηλαδή θα “αφαιρείται” ένα διάστημα περίπου 45 ημερών από τον υπολογισμό και αυτό σημαίνει ότι κατά περιπτώσεις , το πρόστιμο θα εμπίπτει στην κατηγορία 1-6 μηνών και όχι στην κατηγορία 6+ μηνών όπου είναι υψηλότερο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 16:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon