.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 16:52

Ducati – Ξεκινά ξανά την παραγωγή στις 27/4/2020

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, η Ducati ξεκινά ξανά την παραγωγή στο εργοστάσιο του Borgo Panigale -που είχε κλείσει από τις 13 Μαρτίου λόγω Κορωνοϊού- με αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, και χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό.

Μετά από ενάμισι μήνα καραντίνας στην Ιταλία, τη χώρα της Ευρώπης που χτυπήθηκε όσο καμία άλλη από τον Covid-19, η Ducati είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει επίσημα, (με ημερομηνία) την επανέναρξη των εργασιών στο εργοστάσιο της. Θυμίζουμε πως και το Piaggio Group ανακοίνωσε πως ξεκινά ξανά την παραγωγή, αν και δεν ανακοίνωσε μέχρι στιγμής την ημερομηνία της επανέναρξης.

Το πρώτο στάδιο της επιστροφής στην κανονικότητα περιλαμβάνει μόνο μέρος του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, για τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου.

Όσοι εργαζόμενοι δεν απαιτούνται για την παραγωγή θα συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η παραγωγή έχει οργανωθεί εκ νέου, και οι βάρδιες από οκτάωρες έχουν γίνει (2) επτάωρες ώστε να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων που βρίσκονται στο εργοστάσιο την ίδια στιγμή.

Η καντίνα θα λειτουργεί με αποστάσεις ασφαλείας, τρεις θέσεις κενές για κάθε εργαζόμενο που τρώει.

Οι τεχνικοί του R&D που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους απομακρυσμένα, βρισκόταν ήδη στο εργοστάσιο τηρώντας ένα ειδικό πρωτόκολλο ασφαλείας. Οι σχεδιαστές, project managers και οι υπόλοιποι θα δουλεύουν με τηλεργασία.

Στο εσωτερικό της εταιρείας είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως από την απόσταση ασφαλείας που έχουν ο ένας από τον άλλο.

Πολλά από τα μέτρα ασφαλείας έχουν δημιουργηθεί μετά από προσεκτική ανάλυση των πρωτοκόλλων που χρησιμοποιήθηκαν στα κινέζικα εργοστάσια του VW Group, όπου η παραγωγή είχε σταματήσει μόλις για μια εβδομάδα.

“Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε, εργαστήκαμε σκληρά τις περασμένες εβδομάδες για να μειώσουμε τα ρίσκα”, λέει ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati. “Παρά τα μέτρα, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και αυστηροί. Ο ιός κυκλοφορεί ακόμα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να καταπολεμήσουμε το κάθε κρούσμα. Τα τεστ στους εργαζομένους μπορούν να βοηθήσουν, όμως δεν είναι πανάκεια, καθώς πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε μέρα, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Για αυτό τον λόγο οι μάσκες και οι αποστάσεις ασφαλείας έχουν μεγάλη σημασία. Η αγορά μοτοσυκλέτας είναι ιδιαίτερα εποχική και η στάση παραγωγής τον Μάρτιο και τον Απρίλιο έχει ήδη δημιουργήσει αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις. Η κινέζικη αγορά έχει ήδη κάνει την επανέναρξη της, ενώ καλά πηγαίνουν και οι πωλήσεις σε Κορέα και Ιαπωνία. Στη Γερμανία οι dealers είναι ανοιχτοί εδώ και μια εβδομάδα και ήδη έχουμε ελλείψεις εμπορεύματος. Πραγματικά πιστεύω πως η επανέναρξη της παραγωγής θα βοηθήσει να μειώσει τουλάχιστον εν μέρει τις αρνητικές επιπτώσεις του lockdown. Κι έχουμε μεγάλη ζήτηση για τα νέα μας μοντέλα, όπως το Streetfighter V4 που η παραγωγή του σταμάτησε ένα μήνα μετά την έναρξη της, ή το Multistrada 1260 S Grand Tour, το Panigale V2, το Multistrada 950 και το Ducati Scrambler 1100 PRO. Είμαι σίγουρος πως σε αυτή την δεύτερη φάση η μοτοσυκλέτα θα αποδειχθεί το ιδανικό μέσο που θα συνδυάζει τη διασκέδαση, το πάθος αλλά και την ασφάλεια μετακίνησης διατηρώντας τις ιδανικές αποστάσεις ασφαλείας.”

Παρά την επανέναρξη της παραγωγής, οι επισκέψεις στο μουσείο, το εργοστάσιο και την έκθεση Disi Fisica in Moto συνεχίζουν να τελούν υπό αναστολή, ενώ δεν επιτρέπονται ακόμα οι επισκέψεις στο εργοστάσιο προμηθευτών, dealers και εξωτερικών συνεργατών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 16:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon