.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 11:27

Πρωταπριλιά 2020 - Η πλάκα μπορεί να περιμένει

Πάνε μέρες τώρα που συζητάμε μεταξύ μας για το πώς θα διαχειριστούμε την πρωταπριλιάτικη παράδοση. Μετά από μια ολόκληρη ζωή με τα προβλεπόμενα ψέματα της ημέρας, ό,τι κι αν σκεφτήκαμε φέτος απλά δείχνει εκτός τόπου και χρόνου.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που θα θέλαμε από καρδιάς να γράψουμε (ή να διαβάσουμε) θα ήταν πως έληξε ο συναγερμός του κορωνοϊού, αίρονται τα περιοριστικά μέτρα και όλα επιστρέφουν στην πρότερη κανονικότητα.

Ακόμη περισσότερο, δε, θα θέλαμε αυτό να μην είναι ψέμα, αλλά η πραγματικότητα. Μόνο που η Φύση έχει άλλα πλάνα, όπως φαίνεται.

Περνάμε κάθε μέρα περιμένοντας το απογευματινό δελτίο του ΕΟΔΥ για να μάθουμε πώς εξελίσσεται η εξάπλωση του ιού και ο αριθμός των απωλειών. Σημειώνουμε κάθε μέρα τα νούμερα στο μυαλό και σχεδιάζουμε νοητές καμπύλες εξέλιξης της πανδημίας τρέμοντας τη στιγμή που θα ξεκινήσει αυτή η διαβόητη εκθετική αύξηση που έχει σμπαραλιάσει πολύ πιο μεγάλες, οικονομικά δυνατές χώρες, όπως οι Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, ΗΠΑ.

Και, όσο αυτή δεν έρχεται, τόσο διατηρούμε μιαν ελπίδα πως θα τη βγάλουμε συγκριτικά καλύτερα την καταιγίδα.

Με το μυαλό πλημμυρισμένο από τέτοιες σκέψεις, τον κόσμο κλεισμένο στα σπίτια του και την τηλεόραση να μας βομβαρδίζει με αρρωστημένες ειδήσεις από όλον τον κόσμο, πολλοί θα πουν πως το χιούμορ, η αγαθή πλακίτσα είναι ένα τζάμπα φάρμακο. Όλοι άλλωστε έχουμε γελάσει με τα απίστευτα κορωνο-meme που έχουν κατακλύσει τα κοινωνικά μας δίκτυα εδώ και 1-2 μήνες.

Ίσως και να κάνουμε λάθος, πάντως η απόφασή μας είναι φέτος να μην επενδύσουμε σε ένα ακόμη ψεματάκι.

Αντί αυτού, προτιμάμε να συνεχίσουμε αυτό που ούτως ή άλλως κάνουμε κάθε μέρα. Να επιμείνουμε στην ενημέρωση σε μια προσπάθεια να κρατήσουμε μια ελάχιστη επαφή με την κανονικότητα.

Είναι ο δικός μας τρόπος να δείξουμε έναν ελάχιστο σεβασμό στους ανθρώπους που χάθηκαν, σε αυτούς που χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ, στους δικούς τους που αγωνιούν και όλον αυτόν τον κόσμο τριγύρω μας που έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα απ' το να μη μπορεί να ευχαριστηθεί μια βόλτα με τη μηχανή του.

Η επαφή της μοτοσυκλετιστικής αγοράς με το κοινό της έχει πλέον περιοριστεί σε καλώδια και οθόνες και, κατά μια έννοια, ο ρόλος του ειδικού Τύπου σε αυτές τις συνθήκες είναι λίγο πιο ουσιώδης, συγκεντρώνοντας και μεταφέροντας πληροφορία που μπορεί να αποδειχθεί ζωτική για την επιβίωση μεγάλου μέρους του κλάδου και η οποία δεν είναι εύκολο να φτάσει αλλιώς στο κοινό με τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και μεγάλο μέρος της αγοράς κλειστό.

Είναι πια κοινό μυστικό πως οι βαρύτερες συνέπειες της πανδημίας θα φανούν αργότερα και θα είναι οικονομικές, απλώνοντας τα δίχτυα της επίδρασής τους σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα και με πολύ ευρύτερη δεξαμενή "θυμάτων" από τον οποιονδήποτε ιό.

Το μόνο που μπορούμε από την πλευρά μας είναι να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας όσο γίνεται και με το καλό μπορούμε να κοροϊδευτούμε με την ησυχία μας από το 2021 ξανά.

Ακούμε τους γιατρούς, μένουμε σπίτι και φροντίζουμε να είμαστε όλοι καλά. Όλα τα άλλα φαντάζουν δευτερεύοντα στην παρούσα συγκυρία.

Περαστικά μας και καλό κουράγιο σε όλες και όλους!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 11:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon