.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 12:23

Honda – Βραβείο Red Dot 2020 για το νέο CBR1000RR-R Fireblade SP

Με δύο βαρύτιμες διακρίσεις τιμήθηκε η Honda στον πιο γνωστό παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού.

Από τη μια η ολοκαίνουργια superbike της εταιρείας, το νέο CBR1000RR-R Fireblade SP που φιλοδοξεί να ενσωματώσει την τεχνογνωσία της Honda από το MotoGP.

Από την άλλη το ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο Honda e, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 2017 στην έκθεση της Φρανκφούρτης και επανήλθε ανανεωμένο και πιο κοντά στην παραγωγή από ποτέ στην έκθεση της Γενεύης το 2019.

Κοινός τόπος για τα δύο αυτά ξεχωριστά οχήματα, το πάνελ 40 ειδικών από όλον τον κόσμο που αποτελούν την κριτική επιτροπή των βραβείων Red Dot και οι οποίοι ανέδειξαν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως Best of the Best 2020, ενώ στην Ιαπωνική superbike απένειμαν το βρεβείο αριστείας ‘oustanding design’.

“Το νέο CBR1000RR-R Fireblade SP εξελίχθηκε για να κερδίζει σε κάθε κατηγορία, από το club racing ως τους διεθνείς αγώνες. Το σχέδιο και η γραμμή του οδηγούνται από αυτή τη φιλοσοφία, κάθε κομμάτι, κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ταχύτητα, την απόδοση και την αεροδυναμική. Αποτελεί μεγάλη τιμή για μας το να αναγνωρίζεται η δουλειά μας με ένα τόσο σημαντικό βραβείο,” δήλωσε σχετικά ο Satoshi Kawawa, διευθυντής της Honda Motorcycle Design Division.

Πλέον τα δύο βραβευμένα μοντέλα της Honda θα εκτίθενται στο περίφημο Red Dot Design Museum στο ιστορικό Design Zentrum Nordrhein Westfalen στην Έσση της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 12:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon