.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 13:21

Βενζίνη - Στην Ιταλία οι πρατηριούχοι ξεκίνησαν απεργία - τι θα γίνει στην Ελλάδα;

Από το βράδυ της Τετάρτης 25/3/2020, οι πρατηριούχοι της Ιταλίας αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία, αρχικά στα πρατήρια των αυτοκινητοδρόμων, καθώς φοβούνται για την υγεία τους, λόγω του Κορωνοϊού. Δεν είναι όμως μόνοι, καθώς και στην Ελλάδα η Ομοσπονδία Πρατηριούχων διαμαρτύρεται για τους ίδιους λόγους.

Οι ενώσεις των πρατηριούχων της Ιταλίας εξέδωσαν ένα δραματικό δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

"Δεν μπορούμε μόνοι μας πια να διατηρήσουμε τα απαραίτητα επίπεδα ασφαλείας ούτε την οικονομική βιωσιμότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε. Κανείς δεν μπορεί να μας συμπεριφέρεται ως σκλάβους, ή ως μάρτυρες. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε να προστατεύσουμε οικογένειες, πολίτες που γνωρίζουμε πως έχουμε ευθύνες, αλλά που το βάρος έχει πέσει όλο πάνω μας, και τα Υπουργεία μας αγνοούν!"

Έτσι προχώρησαν σε επ’ αόριστο απεργία, ενώ τώρα η κυβέρνηση της Ιταλίας πρέπει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους πρατηριούχους, ώστε να βρεθούν λύσεις για τα αιτήματα τους, και να μην παραλύσει η χώρα.

Όμως οι Ιταλοί δεν είναι μόνοι όσον αφορά στην αγωνία τους για τον Κορωνοϊό και για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι τους, καθώς και στην Ελλάδα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων εξέδωσε ένα δελτίο με τα ίδια αιτήματα και με τίτλο "Ορατές πλέον οι συνέπειες στα πρατήρια από την ανεξήγητη στάση της Κυβέρνησης".

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Π.Ο.Π.Ε.Κ.:

“Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ) έχει επισημάνει από τις 17 Μαρτίου με επιστολές προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, τα προβλήματα και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους, από την παραμονή σε ολοήμερη άνευ αντικειμένου λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας.

Μετά την λήψη των μέτρων, με το υποχρεωτικό κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορωνοϊού, μας είναι αδιανόητο να κατανοήσουμε την Κυβερνητική απραξία στις συγκεκριμένες προτάσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Με αποδεδειγμένα πλέον καθημερινά από το σύστημα εισροών-εκροών, της δραματικής πτώσης του τζίρου από 60% και πάνω στο σύνολο σχεδόν των πρατηρίων ζητήσαμε,

1.Την οικονομική ενίσχυση των πρατηρίων για μισθοδοσία εργαζομένων και επιδότηση ενοικίων.
2.Τον περιορισμό των ωρών λειτουργίας τους καθημερινά,
3.Την αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων για την προστασία των εργαζομένων.
Δυστυχώς όμως τα αρμόδια Υπουργεία κωφεύουν και απαξιούν να μας απαντήσουν αιτιολογημένα, για τις επισημάνσεις και τις προτάσεις μας.

Πολλοί συνάδελφοι μας βρίσκονται ήδη σε οικονομική απόγνωση.

Έχουν αντιληφθεί οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ότι με την ανεξήγητη συμπεριφορά τους οδηγούν σε κλείσιμο μεγάλο αριθμό οικογενειακών πρατηρίων, αφήνοντας τον έλεγχο και της λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών, στα μονοπωλιακά σχέδια των μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων;”

Μακάρι να δούμε σύντομα τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα τις κυβερνήσεις να προχωρούν σε επείγουσες συνομιλίες με τις ενώσεις πρατηριούχων, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε έλλειψη καυσίμων που θα μπορούσε να οδηγήσει στο απόλυτο χάος, και στην έλλειψη βασικών αγαθών για εκατομμύρια ανθρώπους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon