.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 13:10

Οι μοτοβιομηχανίες, ίσως θα πρέπει να ξεκινήσουν την κατασκευή ιατρικού εξοπλισμού

Είναι κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να σχεδιάζεται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και ίσως θα έπρεπε και οι κατασκευάστριες μοτοσυκλετών να παραδειγματιστούν από αυτό.Είναι κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να σχεδιάζεται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και ίσως θα έπρεπε και οι κατασκευάστριες μοτοσυκλετών να παραδειγματιστούν από αυτό.

Απ΄ ότι φαίνεται, οι γραμμές παραγωγής μπορούν, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις φυσικά, να παράξουν ακόμα και μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης ή έστω ένα μέρος των πολύπλοκων εξαρτημάτων τους. 

Ήδη εργοστάσια της FIAT παράγουν μάσκες προστασίας, ενώ εταιρείες όπως η GM, η Ford και η Tesla, έχουν θέσει εαυτούς στις υπηρεσίες των κατά τόπους υγειονομικών αρχών, προκειμένου να ξεκινήσουν την παραγωγή των υλικών που θα τους ζητηθεί. 
Οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε ιατρικό εξοπλισμό σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ανησυχητικές και προφανώς απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλιών από τους κατασκευαστές, ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση. 

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι αυτή την στιγμή, στις ΗΠΑ όπου και καταγράφεται η μεγαλύτερη έξαρση των κρουσμάτων, οι συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης είναι γύρω στις 100.000 αλλά οι επιδημιολόγοι που εξετάζουν τα μοντέλα εκθετικής ανάπτυξης, προειδοποιούν ότι ενδεχομένως θα χρειαστούν τουλάχιστον 750.000 στο άμεσο μέλλον. 

Προς το παρόν, από πλευράς μοτοβιομηχανιών, καταγράφονται δωρεές σε ιατρικό υλικό (Benelli, Yamaha America, KTM Asia), αλλά ίσως θα χρειαστεί μια πιο ενεργή συμμετοχή σε όλο αυτό, με την έναρξη παραγωγής υλικού.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 17:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon