.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 15:21

H Bosch ανακοίνωσε άμεσο διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό

Βασισμένο σε ήδη υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα, το νέο τεστ υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα.

Το 2018 η Bosch παρουσίασε τη συσκευή Vivalytic, η οποία δέχεται συγκεκριμένα δοχεία (cartridges) που φέρουν εκ των προτέρων τα κατάληλα αντιδραστήρια και με ένα απλό δείγμα DNA (λήψη με μπατονέτα από το στόμα ή τη μύτη) βγάζουν αποτελέσματα σε λίγες ώρες.

Τώρα η διάταξη αυτή ενημερώθηκε με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και αντιδραστήρια που χρειάζονται για να αναγνωρίσουν τον νέο κορωνοϊό και έρχεται να συνδράμει στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Το τεστ αυτό απαιτεί περίπου 2 με 2.5 ώρες για να βγάλει αποτελέσματα, οπότε κάθε συσκευή μπορεί να εξυπηρετεί ως και 10 διαγνώσεις ημερησίως. Ένα επιπλέον πλεονέκτημά της είναι πως κάνει τη δουλειά εντελώς αυτοματοποιημένα, οπότε δεν είναι απαραίτητο να απασχοληθεί γιατρός για τη χρήση του, αφού μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε.

Εκτός δε του κορωνοϊού Covid-19, εξακολουθεί να εντοπίζει άλλους 10 διαφορετικούς παθογόνους μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες του αναπνευστικού, αποτελώντας ένα εν δυνάμει ισχυρό όπλο στα χέρια της Ιατρικής.

Εξελιγμένο σε συνεργασία της Bosch Healthcare Solutions με τη Randox Laboratories Ltd, το νέο τεστ είναι συμβατό με τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συνεπώς έτοιμο για χρήση.

Ειδικά οι δομές υγείας που ήταν ήδη εξοπλισμένες με συσκευές Vivalytic, αρκεί απλά να προμηθευτούν τα νέα δοχεία με τα σωστά αντιδραστήρια για να κάνουν τη διάγνωση.

Πηγή: Bosch

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon