.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 11:00

R.I.P. Tony Rutter (1941-2020)

Ο πατέρας του Michael Rutter και θρύλος των αγώνων Road Racing έφυγε από τη ζωή.

Μετά από σύντομη μάχη με προβλήματα υγείας (που δεν έχουν κοινοποιηθεί), ο Tony Rutter έχασε τη μάχη για τη ζωή του το βράδυ της Τρίτης, 24 Μαρτίου 2020.

«Με θλίψη σας ανακοινώνω πως, μετά από μια σύντομη περίοδο κακής υγείας, ο πατέρας μου απεβίωσε νωρίτερα σήμερα,» δήλωσε ο γιος του, Michael Rutter. «Ήμουν μαζί του όταν έφυγε περίπου στις 2 τα ξημερώματα και ήταν σε απόλυτη ηρεμία. Με κάνει να χαμογελώ όταν σκέφτομαι πως ο μπαμπάς μου έζησε τη ζωή του όπως ακριβώς ήθελε και πόσες φορές τη γλίτωσε πολύ φτηνά!

«Πιθανότατα ο κόσμος θα τον θυμάται για τις 4 κατακτήσεις της κατηγορίας TT-F2 με τη Ducati, τις επτά νίκες του στο Isle of Man TT, τις εννιά νίκες στο North West 200 και τους δύο τίτλους του στο Αγγλικό πρωτάθλημα σε μια αγωνιστική καριέρα 22 ετών.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους ανθρώπους που τον φρόντιζαν τόσο καλά και όλους τους φίλους και υποστηρικτές του.»

Ο Tony Rutter ήταν ενεργός αναβάτης αγώνων στο κορυφαίο επίπεδο από το 1969, όταν και έτρεξε για πρώτη φορά στο Ulster Grand Prix σε μια εποχή ιδιαίτερα ταραγμένη όσο αφορά στις σχέσεις Αγγλίας-Βόρειας Ιρλανδίας.

Ακολούθησε μια καριέρα στο Road Racing όπου ο Rutter θα κατάφερνε τουλάχιστον ένα βάθρο σε κάθε αγώνα που έτρεχε επί μια δεκαετία!

Αποκορύφωμα αυτών βέβαια είναι οι νίκες που μάζεψε σε Isle of Man TT (7), North West 200 (9), Ulster GP (5), ενώ κατέκτησε 4 φορές συνεχόμενα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F2 TT με τη Ducati, από το 1981 ως και το 1984. Θα το έπαιρνε και το 1985, ωστόσο τον σταμάτησε ένας τραυματισμός στον αγώνα στην πίστα Montjuich Park στην Ισπανία.

Το όνομά του έχει γραφτεί στην ιστορία του North West 200 χάρη και στον αγώνα των 350 cc το 1977, όταν τερμάτισε με ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Ray McCullough, στο μοναδικό ισόπαλο αποτέλεσμα που έχει ποτέ καταγραφεί επισήμως στα 90 χρόνια του North West.

Ο γιος του, Michael, 47 ετών σήμερα, ακολούθησε στα χνάρια του πατέρα του πλέον μετρά μια καριέρα 25 ετών με νίκες σε Isle of Man TT, North West 200 και μεγάλη επιτυχία στο Macau GP που έχει πάρει 8 νίκες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 11:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon