.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 16:36

ACEM - Επείγουσα έκκληση για την σωτηρία 300.000 θέσεων εργασίας στη μοτοσυκλέτα, από τον Κορωνοϊό

Όπως σας είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, λόγω του Κορωνοϊού η βιομηχανία μοτοσυκλέτας έχει κυριολεκτικά παγώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε εκείνο των πωλήσεων. Τώρα, ο ACEM απευθύνει επίγουσα έκκληση για βοήθεια στους νομοθέτες σε ευρωπαϊκό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Η πανδημία του COVID-19 είναι μια πρωτοφανής κρίση που απειλεί τόσο την υγεία των πολιτών σε όλο τον κόσμο, όσο και την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα. Οι νομοθέτες της Ε.Ε. αλλά και εκείνοι σε εθνικό επίπεδο εργάζονται για τον ίδιο σκοπό, ώστε να αντιμετωπίσουν τις παραπάνω δύο προκλήσεις. Οι τομείς της βιομηχανίας αλλά και του λιανεμπορίου έχουν ήδη ζημιωθεί σοβαρά, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της μοτοσυκλέτας.

Η βιομηχανία μοτοσυκλέτας στην Ε.Ε. κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν για την προστασία των εργαζομένων και των πελατών της. Η δημόσια υγεία και ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα όλων μας. Πέρα από αυτή την ανάγκη όμως, εξαιρετικά σημαντική είναι και η διάσωση της ευρωπαϊκής οικονομίας και της προστασίας των θέσεων εργασίας.

Η τρέχουσα κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους dealer και τους κατασκευαστές μοτοσυκλέτας. Η συνεχιζόμενη πανδημία έχει διαταράξει σοβαρά την αλυσίδα εφοδιασμού, την παραγωγή και την εξέλιξη των νέων Euro 5 μοντέλων. Αυτή η αναστάτωση, σε συνδυασμό με τα νέα πρωτόκολλα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στα εργοστάσια, έχει οδηγήσει σε μια σχεδόν ολοκληρωτική στάση της βιομηχανίας σε πολλές χώρες.

Το πρόσφατο lock-down και τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, έχουν επίσης παραλύσει την δραστηριότητα των πωλήσεων μοτοσυκλετών. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει προοδευτικά όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, δημιουργώντας ανησυχητικές αβεβαιότητες για τον τομέα της μοτοσυκλέτας. Η κρίση του COVID-19 βάζει τα μαγαζιά μοτοσυκλέτας, πολλά από τα οποία είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση. Οι άμεσες ανάγκες για οικονομική ρευστότητα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με υποστηρικτικά μέτρα σε κάθε επηρεαζόμενη χώρα.

Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, η βιομηχανία μοτοσυκλέτας απευθύνει επείγον κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις εθνικές κυβερνήσεις, να πάρουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βοηθήσουν τον τομέα να αντεπεξέλθει απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή κρίση.

Ο κλάδος της μοτοσυκλέτας είναι έτοιμος να εργαστεί με όλους τους νομοθέτες για να πετύχει τους παραπάνω στόχους, ώστε να προστατευθούν 300.000 θέσεις εργασίας που συνδέονται με αυτή τη βιομηχανία.

Stefan Pierer, Πρόεδρος του ACEM και CEO της KTM AG: “Η κρίση του COVID-19 θα δοκιμάσει την ικανότητα μας να ανταπεξέλθουμε ταυτόχρονα με μια μείζονα απειλή για την υγεία και με μια οικονομική κρίση. Τα μέλη του ACEM συνεργάζονται πλήρως με τις αρχές για να φρενάρουν την εξάπλωση του COVID-19. Φροντίζουμε για την ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών μας, και υπολογίζουμε στους νομοθέτες ώστε να βρουν λύσεις στις δύσκολες εβδομάδες και μήνες που έρχονται, ώστε να σπάσουμε το κύμα που ετοιμάζεται να χτυπήσει τον κλάδο.”

Antonio Perlot, Γενικός Γραμματέας του ACEM: “Ο ACEM συζητά με τους συνεργάτες μας στην Ε.Ε. και στις εθνικές κυβερνήσεις, ώστε να βρούμε λύσεις σε αυτή την πρωτοφανή δοκιμασία. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, και ο ACEM παρακολουθεί στενά την κατάσταση, σε αγαστή συνεργασία με τη βιομηχανία και με τους συνδέσμους μας στην Ευρώπη, αλλά και με τους κατασκευαστές μοτοσυκλέτας. Καλούμε τους νομοθέτες να δουλέψουν μαζί και να υιοθετήσουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν τους πολίτες και τις οικονομίες μας, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 16:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon