.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 15:01

Πωλείται Suzuki Hayabusa, ελαφρώς μεταχειρισμένη, 650 hp, 425 km/h

Η μοτοσυκλέτα της ταχύτερης γυναίκας του πλανήτη είναι προς πώληση, με ένα πιστοποιημένο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας και όλα τα 650 άλογά της.

Από το 2011 ως το 2014 ο Mick Ellis της BDR Performance (Αγγλία) σκάλισε μια Hayabusa πρώτης γενιάς με στόχο να την φτάσει σε επίπεδο να διεκδικήσει παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας. Η διαδικασία αυτή πέρασε τη μοτοσυκλέτα από 40 κύματα, σε βαθμό που ελάχιστα πράγματα απέμειναν ως είχαν πάνω της.

Εξοπλίστηκε με ένα τούρμπο GT35 της Garrett, η κεφαλή του κινητήρα πέρασε από μια ροϊκή επεξεργασία και γυάλισμα, ο στρόφαλος ζυγοσταθμίστηκε, προστέθηκαν διάφορα βελτιωτικά όπως μπιέλες, Carillo, πιστόνια Wiseco, μπεκ ψεκασμού Bosch, ηλεκτρονικά MoTec M400 με Datalogger, άλλα φρένα από την PFM, μακρύτερο ψαλίδι (κατά 10 cm!), αμορτισέρ Nitron, χειροποίητα πλαστικά, παρέα με πολλές άλλες μικρές και μεγάλες επεμβάσεις.

Το αποτέλεσμα αποδίδει πάνω από 650 ίππους στον τροχό καίγοντας βενζίνη 119 οκτανίων και το 2014 κλήθηκε να αποδείξει την αξία του.

Σε μια επίσημη εκδήλωση των Straightliners το 2014 η σύζυγος του Ellis, Becki, οδήγησε τη συγκεκριμένη Hayabusa σε δύο περάσματα με μέσο όρο ταχύτητας τα 425 km/h (264.1 mph) γράφοντας ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για γυναίκες που στέκει ως και σήμερα.

Αυτή η μοτοσυκλέτα βγαίνει τώρα προς πώληση από την οικογένεια Ellis, ζητώντας 30,000 λίρες Αγγλίας – περίπου €34,230 με ισοτιμία 11/3/2020.

Μάλλον δεν βγάζει πινακίδα πια (ευτυχώς για όλους τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου), αλλά παραμένει μια εξαιρετικά καλοφτιαγμένη μοτοσυκλέτα, στημένη αποκλειστικά για τελικές ταχύτητες, με ένα επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ στο όνομά της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να απευθύνεστε εδώ.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon