.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 14:01

Η Polaris αποσύρει τα ATV της από την μεγάλη αγορά της Αυστραλίας – Ποιος είναι ο λόγος;

Σε σχετική της ανακοίνωση, η Polaris, ο μεγαλύτερος βάση όγκου παραγωγής και πωλήσεων κατασκευαστής ATV στον κόσμο, αποσύρει τα οχήματα αυτά, από μια πολύ σημαντική αγορά, αυτή της Αυστραλίας.

Ήδη οι συνεργαζόμενοι αντιπρόσωποι της εταιρείας, έχουν λάβει εντολή ώστε με προωθητικές ενέργειες να “ξεφορτωθούν” το stock των ATV, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020.

Ποιος είναι όμως ο λόγος για την απόφαση αυτή; Από τις 11 Οκτωβρίου 2020, θα τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός ασφαλείας καταναλωτικών αγαθών στην Αυστραλία, μέρος του οποίου αποτελεί και η ενότητα για τα οχήματα, με ειδική αναφορά στα ATV.

Για αυτά, προβλέπεται η εγκατάσταση προστατευτικής ανάπτυξης (κάτι σαν roll cage) που θα προφυλάσσει τον οδηγό σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος. Η Polaris, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει τεκμηριωμένη έρευνα / μελέτη που να αποδεικνύει ότι τα αναπτύγματα αυτά προσφέρουν αποτελεσματική προστασία, ενώ θεωρεί ότι δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι λύνουν.

ATV LifeGuard Roll bar

Με βάση αυτά τα δεδομένα και με τον πρόσθετο ισχυρισμό ότι η συμμόρφωση με τις νέες αυτές νόρμες ασφαλείας δεν είναι βιώσιμη (χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτό αφορά το οικονομικό σκέλος), η Polaris αποφάσισε λοιπόν να αποσυρθεί από την αγορά των ATV στην Αυστραλία.

Δεδομένου ότι εκεί στο down under τα ATV ήταν πολύ δημοφιλή, κυρίως ως εργαλεία δουλειάς από κτηνοτρόφους και αγρότες, η απόφαση αυτή σοκάρει, όμως η αγορά έχει αλλάξει άρδην, με τα UTV / Side by Side να έχουν σχεδόν αντικαταστήσει τα ATV σε αυτό τον ρόλο.

Τα ποσοστά πώλησης των ATV έχουν πέσει σε μονοψήφια νούμερα και αυτό δικαιολογεί την στάση της Polaris, η οποία φυσικά θα συνεχίσει να διαθέτει στην μεγάλη και σημαντική αγορά της Αυστραλίας, τα Side by Side μοντέλα της, που φέρουν σκέπαστρο – roll cage και ως εκ τούτου συμμορφώνονται πλήρως με τους νέους κανονισμούς ασφαλείας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon