.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 10:16

Harley-Davidson - Τίτλοι τέλους για τον Πρόεδρο και CEO, Matthew Levatich

Ο CEO και Πρόεδρος της Harley-Davidson, Matt Levatich, αποχαιρέτισε την αμερικάνικη εταιρεία, με το Διοικητικό Συμβούλιο της αμερικάνικης εταιρείας να διορίζει προσωρινά στα καθήκοντά του, τον Jochen Zeitz.

Η κίνηση αυτή τερματίζει την 26χρονη (!) σχέση του Levatich με την Harley-Davidson, κίνηση που ήρθε σε μια από τις πιο δύσκολες χρονικές περιόδους για την εταιρεία, με τις πωλήσεις της στις Η.Π.Α. στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 ετών. Κάποιοι μπορούν να δουν την αποχώρηση του Levatich ως την κίνηση του καπετάνιου που εγκαταλείπει πρώτος ένα σκάφος που τα έχει βρει δύσκολα, ενώ κάποιοι άλλοι -ανάμεσα τους και η επίσημη θέση της Harley-Davidson- κάνουν λόγο για αναγκαία αλλαγή ηγεσίας.

O Levatich, δήλωσε τα εξής: «Ήμουν ιδιαίτερα τυχερός που πέρασα πολλά χρόνια σε μια εταιρεία τόσο σεβαστή όπως η Harley-Davidson. Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων και των dealer και το πάθος τους να φέρουν την εταιρεία της ελευθερίας σε ανθρώπους ανά τον κόσμο ήταν πάντοτε μια έμπνευση. Είμαι περήφανος για αυτά που καταφέραμε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως CEO, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας μας, και είμαι σίγουρος πως η πρόοδος που σημειώσαμε με το σχέδιο ‘More Roads’ θα τοποθετήσει την Harley-Davidson σε μια θέση για μακροπρόθεσμη επιτυχία.»

Πρέπει να σημειωθεί πως παρά τα λεγόμενα του απερχόμενου CEO, υπό την ηγεσία του Levatich, η τιμή της μετοχής της Harley-Davidson έπεσε κατά 46%, αν και δεν νομίζουμε πως μπορεί κανείς να χρεώσει αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα αποκλειστικά στον Levatich.

Ο νέος προσωρινός CEO, Jochen Zeitz είναι μέλος του Δ.Σ της Harley από το 2007, ενώ για τον Levatich δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το Δ.Σ. και ο Matt πήραν την κοινή απόφαση πως ήρθε η ώρα για νέα ηγεσία. Ο Matt ήταν καθοριστικός στο σχέδιο ‘More Roads’ για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της εταιρείας, και τώρα θα αναζητήσουμε νέο ηγέτη για να επαναφορτίσει την φίρμα μας. Εκ μέρους του Δ.Σ. θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Matt για τα 26 χρόνια συνεισφοράς του στην Harley-Davidson. Δούλεψε ακούραστα για να κατευθύνει την εταιρεία σε καιρούς μεγάλων αλλαγών στον τομέα μας.»

Εις αναμονή λοιπόν της εύρεσης του νέου CEO της Harley-Davidson, με τον Levatich να παραμένει στην εταιρεία μέχρι τα τέλη Μαρτίου, για να βοηθήσει στην περίοδο της αλλαγής CEO.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 11:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon