.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 12:13

H Triumph μεταφέρει την παραγωγή της στην Ταϊλάνδη

Οι τελευταίες οργανωτικές αλλαγές που αποφασίστηκαν προβλέπουν τη μετατροπή του κεντρικού εργοστασίου στην Αγγλία σε κέντρο έρευνας και εξέλιξης.

Αυτή τη στιγμή η Triumph κατασκευάζει περίπου 65,000 μοτοσυκλέτες ετησίως, με περίπου το 10% αυτής της παραγωγής να προέρχεται από το κεντρικό της εργοστάσιο στο Hinckley στην Αγγλία.

Όλη η υπόλοιπη παραγωγή συναρμολογείται στα άλλα 5 εργοστάσια της εταιρείας ανά τον κόσμο, καθώς πλέον στην Αγγλία φτιάχνονται μόνο τα Speed Triple, Tiger 1200 και η πολυτελής σειρά των Triumph Factory Customs (TFC).

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε η διοίκηση της εταιρείας στο προσωπικό, η παραγωγή πρόκειται να μεταφερθεί καθ’ ολοκληρία στην Ταϊλάνδη, αφήνοντας στην Αγγλική μονάδα μόνο τις TFC μοτοσυκλέτες – η υψηλότερη τιμή των οποίων κουμπώνει ιδανικά (αν όχι ενισχύεται) με το ταμπελάκι να αναγράφει Made in England.

Το πλάνο προβλέπει την ανανέωση της κεντρικής εγκατάστασης του Hinckley με μια επέκταση 1,500 τετραγωνικών μέτρων που θα στεγάσει ένα υπερσύγχρονο κέντρο σχεδίασης, για να μετονομαστεί σε “Centre of Excellence for Research and Development”.

Εκεί πλέον η δραστηριότητα θα επικεντρωθεί στη σχεδίαση και εξέλιξη νέων μοντέλων και πρωτοτύπων, ενώ παραγωγικά θα διατηρήσει μόνο τα TFC μοντέλα, για μια ετήσια παραγωγή που δεν θα ξεπερνά τις 4,500 μοτοσυκλέτες.

Με τη σειρά της, η Ταϊλάνδη θα φιλοξενεί εφεξής το “Centre of Excellence for Manufacturing”, δηλαδή την κεντρική παραγωγική ισχύ της εταιρείας.

Αυτό θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά στην ιστορία της Triumph που στο σύνολό της η γκάμα μοτοσυκλετών της θα κατασκευάζεται εκτός Αγγλίας.

“Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο κύμα στρατηγικής ανάπτυξης για την Triumph,” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Nick Bloor.

“Επιθυμούμε να μεγιστοποιήσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης της μάρκας παγκοσμίως, ειδικά στις Ασιατικές αγορές. Γι’ αυτό ενισχύουμε τις σχεδιαστικές μας υποδομές εδώ στην Αγγλία και επικεντρώνουμε στη δυνατότητα μαζικής παραγωγής στην Ταϊλάνδη.

“Θα παραμείνει κατασκευαστική δραστηριότητα στην Αγγλία, αλλά ο ρόλος των εγκαταστάσεών μας στο Hinckley θα αναμορφωθεί επιτρέποντας περισσότερη ευελιξία και υψηλή αξία.

“Αυτή η κίνηση προς μια πιο εξειδικευμένη εγκατάσταση σημαίνει, μολαταύτα, πως θα εκλείψουν 40 με 50 θέσεις εργασίας από το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας στην Αγγλία. Αντιλαμβανόμαστε πως αυτό θα είναι δύσκολο για όσους θα επηρεαστούν άμεσα και σας βεβαιώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να σας στηρίξουμε.”

Το νέο κέντρο R&D στο Hinckley θα δημιουργήσει μεν περίπου 20 νέες θέσεις εργασίας, ωστόσο δεν είναι σαφές αν αυτές θα μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό που θα βρεθεί εκτός δουλειάς. Δεν αποκλείεται οι θέσεις αυτές να απαιτούν συγκεκριμένη εξειδίκευση (σχεδιαστές κλπ) που να υπερβαίνει τις ικανότητες εργαζομένων που ως τώρα απασχολούνταν σε γραμμές συναρμολόγησης.

Η νέα αυτή εξέλιξη στην Triumph υπογραμμίζει την αναπτυξιακή της στρατηγική, η οποία θέλει επιθετική επέκταση στην Ασία και φυσικά συνδέεται στενότατα με την πρόσφατη συμφωνία με την Ινδική Bajaj για από κοινού κατασκευή νέων κινητήρων και μοτοσυκλετών με χωρητικότητες από 200 ως 750 cc και τιμές πώλησης που θα ξεκινούν από €2,300-2,500.

Πηγές: 1, 2, 3

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon