.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 11:05

O Eric Bana θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία για τη ζωή του Mike Hailwood

Ο Αυστραλός ηθοποιός Eric Bana, γνωστός πέρα από τις ταινίες του Holywood και για την ενασχόληση του με τους αγώνες αυτοκινήτου αλλά και για την αγάπη του για τη μοτοσυκλέτα, θα πρωταγωνιστήσει σε μια νέα βιογραφική ταινία για τη ζωή του Mike «The Bike» Hailwood.

Πέρα από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, ο Bana θα γράψει και το σενάριο και θα σκηνοθετήσει την ταινία.

Η ταινία θα επικεντρωθεί στην επιστροφή του Hailwood στους αγώνες το 1978, όπου επέστρεψε για να διεκδικήσει ξανά το στέμμα του.

Θυμίζουμε πως ο Mike Hailwood είχε 12 νίκες στο Isle of Man TT, ενώ κατόπιν είχε αφήσει τη μοτοσυκλέτα για τους αγώνες αυτοκινήτου, όπου συμμετείχε τόσο στη F1 όσο και στο πρωτάθλημα World Sports Cars. Στο αυτοκίνητο η καριέρα του Hailwood δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένη με της μοτοσυκλέτας (50 συμμετοχές στην F1 με 2 βάθρα), ενώ διακρίθηκε για τη γενναιότητα του όταν έβγαλε από το φλεγόμενο αυτοκίνητο του τον αγωνιζόμενο Clay Regazzoni. Το 1974 άφησε την F1 λόγω ενός άσχημου τραυματισμού του στο Nurburgring.

Όμως το 1978, μετά από 11 χρόνια απουσίας του από τους αγώνες μοτοσυκλέτας, ο «Mike the Bike» επέστρεψε στο νησί του Μαν, κι ενώ κανείς δεν πίστευε πως θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός, εκείνος πήρε μια θριαμβευτική νίκη στη μεγάλη κατηγορία Formula TT!

Ο Mike Hailwood έχασε τραγικά τη ζωή του μόλις 40 ετών, σε τροχαίο ατύχημα, όταν ένα φορτηγό έστριψε παράνομα και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του, σκοτώνοντας τον μαζί με την κόρη του.

Η χήρα του Mike Hailwood, Pauline, ανέφερε πως είναι «ενθουσιασμένη» που ο Eric Bana θα κάνει ταινία τη ζωή του Mike.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Bana έγινε το 2010 με την ταινία «Love the Beast» που μπορείτε να δείτε δωρεάν ΕΔΩ, ταινία που ασχολείται με την αγάπη του ηθοποιού / σκηνοθέτη με το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα Ford XB Falcon hardtop του 1974.

Πέρα όμως από το αυτοκίνητο και τους αγώνες, ο Bana αγαπά και τις μοτοσυκλέτες, ειδικά τις Ducati, ενώ λαμβάνει συχνά μέρος σε Track Days με αυτές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 11:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon