Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 12:20

Κορωνοϊός - Οι ιαπωνικές εταιρείες μειώνουν τις προβλέψεις κερδών λόγω του COVID-19!

Τουλάχιστον 56 ιαπωνικές εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε ανακοινώσεις για μειώσεις στις προβλέψεις κερδών, λόγω της σημαντικής μείωσης πωλήσεων που έχει φέρει ο Κορωνοϊός COVID-19.

Η εταιρεία Tokyo Shoko Research, που ειδικεύεται στις έρευνες αγοράς, αναφέρει πως ο κατάλογος των ιαπωνικών εταιρειών που αναδιαμορφώνουν προς τα κάτω τις προβλέψεις κερδών για το 2020 αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Μέσα στην αβεβαιότητα που κυριαρχεί, πολλές εταιρείες δυσκολεύτηκαν να ολοκληρώσουν τους οικονομικούς ελέγχους τους, και ανέβαλλαν την ανακοίνωση προβλεπόμενων κερδών και επιχειρηματικών σχεδίων για αργότερα.

Περεταίρω οικονομική ζημιά στην Ιαπωνία σημειώνεται καθώς ακυρώθηκαν όλες οι επισκέψεις από κινέζικα γκρουπ τουριστών, ενώ πέρα από τους επισκέπτες, και οι Ιάπωνες έχουν μειώσει τις μετακινήσεις τους αλλά και τις αγορές τους, προκαλώντας αναστάτωση σε εταιρείες ΜΜΜ, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων, κ.α.

Και φυσικά όλες οι εταιρείες με εργοστάσια στην Κίνα –συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών-, υποφέρουν από καθυστερήσεις στην παραγωγή.

Σημειώστε τέλος πως η Ιαπωνία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που πρόκειται να διεξαχθούν στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, μια διοργάνωση που κινδυνεύει ιδιαίτερα από τον COVID-19.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 09:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube