.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 11:22

Jeremy Seewer: Δυο Yamaha, το ίδιο πάθος - Παίζοντας πιάνο σε πίστα ΜΧ - Video

Ο δεύτερος στην κατάταξη του MXGP για το 2019, και εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, Jeremy Seewer, πέρα από τη μοτοσυκλέτα, έχει πάθος και για τη μουσική. Κάπως έτσι, η Yamaha γύρισε ένα εντυπωσιακό βίντεο, με τον Ελβετό να παίζει το Fur Elise του Μπετόβεν, μέσα σε πίστα Motocross, με τους συναθλητές του να… τραπεζώνουν τις μοτοσυκλέτες τους, πάνω από το πιάνο!

Όταν ήταν παιδί, ο Seewer, έκανε εντατικά μαθήματα πιάνου, όπου το πιάνο –κατά πως λέει ο θρύλος- ήταν της Yamaha. Πού να ήξερε το σχολιαρόπαιδο, πως όταν μεγάλωνε λιγάκι, θα εργαζόταν για την ιαπωνική φίρμα, σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Ιδρυθείσα το 1887 από τον Torakusu Yamaha, η αρχικά ονομαζόμενη Nippon Gakki, που αργότερα θα γινόταν Yamaha Corporation, έγινε διάσημη για τα κορυφαίας ποιότητας πιάνα και εκκλησιαστικά της όργανα. Το 1955, ο Genichi Kawakami, τότε 4ος πρόεδρος της Nippon Gakki, πήρε την καθοριστική απόφαση για διεύρυνση των ενδιαφερόντων της εταιρείας, δίνοντας ζωή στη Yamaha Motor Company.

Αμφότερες οι εταιρείες, μας λέει η Yamaha, έχουν ως αρχές την αφοσίωση στην καινοτομία, την τεχνολογία και την δεξιοτεχνία, ώστε να παραδίδουν στους πελάτες τους προϊόντα που δημιουργούν «Kando», μια ιαπωνική λέξη που χαρακτηρίζει τα ταυτόχρονα συναισθήματα της βαθιάς ικανοποίησης και του έντονου ενθουσιασμού όταν συναντούμε κάτι με απαράμιλλη αξία.

Και παρά τις εμφανείς διαφορές μεταξύ MX μοτοσυκλετών και… πιάνο, και το τυπικό περιβάλλον που περιμένει κανείς να συναντήσει είτε τις πρώτες, είτε το δεύτερο, η Yamaha αποφάσισε να ενώσει εις σάρκα μία τους 2 κλάδους των προϊόντων της, σε ένα απίθανο βίντεο.

Η άφιξη ενός πιάνου με ουρά στην πίστα Cireddu Valley Motocross Park, στη Νότια Σαρδηνία, ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός για όσους το είδαν από κοντά. Εκεί, την ώρα που ο Jeremey Seewer έπαιζε το Fur Elise του Μπετόβεν, οι ομόσταυλοί του, Gautier Paulin και Arnaud Tonus «τραπέζωναν» τις μοτοσυκλέτες τους, περνώντας λίγα μέτρα πάνω από τον πιανίστα αναβάτη! Και είναι πραγματικά μοναδικό να βλέπεις τους αναβάτες να οδηγούν στην πίστα, με την υπόκρουση κλασικής μουσικής.

Στη συνέχεια, ήρθε η σειρά και του Seewer για μερικούς γύρους μέσα στην πίστα, και το υπέροχο βίντεο ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Αν έλειπε και ο cringy διάλογος μεταξύ Seewer και Paulin, θα του δίναμε 10 στα 10, αλλά ίσως παραείμαστε αυστηροί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon