Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 15:44

Damon Hypersport – Ξεπούλησε σε 4 μέρες η πρώτη συλλεκτική παρτίδα.

Τι κι αν κοστίζει €37,000 και δεν θα είναι διαθέσιμη πριν το 2021; Η πρώτη 25άδα συλλεκτικών μοτοσυκλετών έγινε άφαντη σε ελάχιστο χρόνο.

Η Καναδική Damon Motorcycles προκάλεσε αρκετό ντόρο πριν μερικούς μήνες όταν αποκάλυψε τα σχέδιά της για μια υπερ-εξελιγμένη ηλεκτρική σπορ μοτοσυκλέτα. Λίγο αργότερα ο θόρυβος εντάθηκε όταν η Damon έκανε την επίσημη παρουσίαση στην έκθεση CES 2020 και ανακοίνωσε την έναρξη προπαραγγελιών.

Η Hypersport είναι μια ηλεκτρική supersport μοτοσυκλέτα που αρχικά ελκύει τα βλέμματα με τις υποσχέσεις για απόδοση 200 hp, 20.4 kg.m και αυτονομία άνω των 320 χιλιομέτρων! Αυτά όμως είναι απλά ορεκτικά, καθώς το πραγματικά καινοτόμο σημείο της είναι η προσαρμοζόμενη εργονομία: με το πάτημα ενός κουμπιού το τιμόνι και τα μαρσπιέ αλλάζουν θέση, μετατρέποντας τη μοτοσυκλέτα από supersport σε sport touring μέσα σε δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, ο εξοπλισμός της μετρά την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ενεργητικής ασφάλειας, καθώς η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με πληθώρα αισθητήρων και καμερών που ελέγχουν τον χώρο τριγύρω της και φροντίζουν να προειδοποιούν τον αναβάτη έγκαιρα για το οποιοδήποτε εμπόδιο θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνο γι’ αυτόν.

Στη CES η Damon άνοιξε τις προπαραγγελίες για την έκδοση Hypersport Premiere, που θα παραχθεί αποκλειστικά σε 25 κομμάτια. Πρόκειται για μια εκλεκτή μοτοσυκλέτα που βασίζεται στο κανονικό μοντέλο της εταιρείας, Hypersport HS, με αναβαθμισμένες αναρτήσεις (Ohlins) και φρένα (Brembo), καθώς και μερικά ακόμη καλούδια.

Με μια προκαταβολή 1,000 δολαρίων ΗΠΑ οι ενδιαφερόμενοι εξασφαλίζουν μια από τις πρώτες 25 σπάνιες και συλλεκτικές Premiere που θα βγουν από το Καναδικό εργαστήρι κάποια στιγμή μέσα στο 2021. Τότε θα πρέπει να εξοφλήσουν και την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα, με τη συνολική τιμή να ανέρχεται στα 39,995 δολάρια, περίπου €37,000 (με ισοτιμία 12/2).

Όπως αποδείχθηκε, οι 25 μοτοσυκλέτες ήταν τελικώς λίγες, αφού χρειάστηκαν μόλις 4 μέρες από το άνοιγμα της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας για να εξαντληθούν. Μάλιστα, σε μια ιδιαίτερα έξυπνη κίνηση, η Damon έχει προσθέσει στην ιστοσελίδα της και τις 25 κρατημένες μοτοσυκλέτες στα custom χρώματα που τις παράγγειλε ο κάθε ιδιοκτήτης τους, με την αναγραφή των αρχικών γραμμάτων του ονόματός τους.

Για τη συνέχεια υπάρχει η φόρμα παραγγελιών της “απλής” έκδοσης Hypersport HS. Η κράτηση μιας απαιτεί προκαταβολή 100 δολαρίων, ενώ η τελική τιμή της είναι 24,995 δολάρια ΗΠΑ, ή περίπου €23,000 (ισοτιμία 12/2).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να παραγγείλετε τη δική σας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube