.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 10:42

KTM 250 SX-F Factory vs Sur-Ron X – Μονομαχία δύο κόσμων σε βίντεο

Από τη μια πλευρά μια μοτοσυκλέτα με γεμάτο αγωνιστικό παλμαρέ και από την άλλη ένα Κινέζικο ηλεκτρικό υβρίδιο. Ποιος θα κερδίσει;

Οι “μονομαχίες” μεταξύ μοτοσυκλετών συνήθως αφορούν παραπλήσια μοντέλα που δοκιμάζονται στο κατάλληλο πεδίο δράσης τους. Στην προκειμένη περίπτωση, το Αμερικανικό ηλεκτρονικό περιοδικό Electric Cycle Rider επέλεξε δύο δοκιμαζόμενες μοτοσυκλέτες που τεστάρονται μεν σε αμοιβαίως κατάλληλο πεδίο, αλλά με τίποτα δεν τις λες και παραπλήσιες.

Η KTM 250 SX-F Factory είναι μια μοτοσυκλέτα που έχει αποδείξει την αξία της πολλάκις στους αγωνιστικούς στίβους του ΜΧ σε όλον τον κόσμο, με τιμή που ξεπερνά τα €9,000.

Απέναντί του μια Κινέζικη άσκηση ισορροπίας ανάμεσα σε ποδήλατο βουνού και off-road μοτοσυκλέτα, η οποία κοστίζει σχεδόν το ένα τρίτο σε χρήματα (στις ΗΠΑ) και θυμίζει περισσότερο παιχνίδι χομπίστα παρά ένα εργαλείο έτοιμο για αγώνα.

Ο συνάδελφος περνά και τις δύο μοτοσυκλέτες από την ίδια πίστα στην Φλόριντα, μια διαδρομή γεμάτη άμμο, δέντρα και μεγάλες λακκούβες και το ποιος κερδίζει είναι μάλλον προφανές πριν καν ξεκινήσουν.

Η Factory Edition KTM ρίχνει άνετα μια 15αριά δευτερόλεπτα στην Κινέζα σε έναν γύρο της τάξης των 4 λεπτών, αλλά περισσότερη αξία βρίσκουμε στο τι έχει να πει αυτό σε έναν ερασιτέχνη που θέλει τη μοτοσυκλέτα του για Κυριακάτικο παιχνίδι και βόλτα, και όχι για να πάρει πρωτάθλημα.

Η απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί, το οποίο μάλλον δεν έχει και τόσο μεγάλη εκπαιδευτική αξία, όσο είναι απολαυστικό με τα onboard πλάνα που περιέχει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 10:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon