Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 12:07

Η Triumph εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την υπηρεσία πλοήγησης what3words

Η καινοτόμος υπηρεσία εντάσσεται στο ηλεκτρονικό πακέτο των μοτοσυκλετών της Triumph.

Η εφαρμογή what3words αποπειράται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τους χάρτες υιοθετώντας μια πολύ πιο εύχρηστη προσέγγιση και πλέον θα αποτελεί μόνιμο μέρος του εξοπλισμού των Αγγλικών μοτοσυκλετών, καθώς ενσωματώνεται στον TFT πίνακα οργάνων και στη My Triumph app που συνδέεται μαζί τους.

Το μοναδικό χαρακτηριστικό του what3words είναι ότι χωρίζει τον κόσμο σε τετράγωνα 3 x 3 μέτρων και στο καθένα αποδίδει έναν συνδυασμό 3 λέξεων. Κάθε χρήστης της εφαρμογής αυτής θα μπορεί να βρει ακριβώς το σημείο αυτό απλά γνωρίζοντας τις λέξεις που το περιγράφουν.

Triumph Web 1 1100x619

Οι λέξεις έχουν επιλεγεί από μια δεξαμενή 40,000 λέξεων (στα Αγγλικά), ενώ είναι διαθέσιμη σε 35 γλώσσες, μεταξύ αυτών και στα Ελληνικά.

Η λογική του είναι πολύ απλή. Αντί να πρέπει να γνωρίζεις την ακριβή διεύθυνση ή τις γεωγραφικές συντεταγμένες του σημείου ενδιαφέροντος, η περιγραφή του με τρεις λέξεις είναι σαφώς πιο φιλική στη μνήμη και εξίσου (αν όχι πιο) ακριβής με κάθε εμπορικό σύστημα πλοήγησης.

Triumph Western Cape min 1100x619

Έτσι, αν κάποιος έχει μείνει στη μέση του πουθενά θα μπορεί να περιγράψει με απαράμιλλη ακρίβεια την τοποθεσία του. Εξίσου άνετα μπορεί βρει ένα σημείο ενδιαφέροντος του οποίου η διεύθυνση είναι είτε άγνωστη ή ασαφής.

Η εφαρμογή what3words ήδη έχει βρει χρήσιμες εφαρμογές σε υπηρεσίες οδικής βοήθειας ή σε κάποιες περιπτώσεις και στις τοπικές αρχές (αστυνομία, πυροσβεστική κλπ), ενώ έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες με κατασκευαστές οχημάτων. Έτσι την εφαρμογή αυτή θα τη βρει κανείς ενσωματωμένη σε μοντέλα των Ford, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Tata, ενώ έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με τη Bosch και επεκτείνει το πεδίο δράσης της ολοένα και περισσότερο.

Η πρώτη αμιγώς μοτοσυκλετιστική εφαρμογή της ήταν στη Γερμανική εφαρμογή πλοήγησης Kurvinger, ενώ τώρα ντεμπουτάρει και στον χώρο των κατασκευαστών μοτοσυκλετών με την Triumph.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 12:15

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT