.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 14:08

Triumph Factory Visitor Experience – Τιμητική εκδήλωση με θέμα The Great Escape

[Δελτίο Τύπου Triumph]

Η Triumph γιόρτασε τη μνήμη της θρυλικής ταινίας, των συμβάντων που απαθανάτισε και φυσικά της σύγχρονης αναβίωσής της με τον Guy Martin.

Η εκδήλωση έγινε το βράδυ της 30ής Ιανουαρίου 2020 σε χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεων της εταιρείας όπου, υπό τη σκέπη του προγράμματος Triumph Factory Visitor Experience, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκπομπή ‘Guy Martin’s Great Escape’ όπως προβλήθηκε στα τέλη του 2019 από το Channel 4.

Δίπλα στη σύγχρονη Scrambler 1200 XE που χρησιμοποίησε ο Martin για την αναπαράσταση του θρυλικού άλματος της ταινίας βρισκόταν και η αυθεντική TR6 από το μακρινό 1962, όπως την είχαν οδηγήσει ο πρωταγωνιστής της, Steve McQueen, και ο Bud Ekins.

Ο επίτιμος καλεσμένος, John Leyton, είναι ένας από τους λίγους ηθοποιούς που έπαιξαν στην ταινία The Great Escape και βρίσκονται ακόμη εν ζωή, καθώς παρουσίασε στο κοινό μερικές παρασκηνιακές ιστορίες από τα γυρίσματα που δεν ήταν γνωστές στο ευρύ κοινό.

“Δεν υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που να μπορούν να ισχυριστούν πως ο Steve McQueen τους δίδαξε πώς να καβαλούν μοτοσυκλέτα, αλλά εγώ είμαι ένας από αυτούς,” είπε ο Leyton.

“Όλοι καβαλούσαν μοτοσυκλέτες στο σετ. Παντού έβλεπες μοτοσυκλέτες! Ο Steve McQueen με ρώτησε να ξέρω να οδηγώ και δυστυχώς εγώ δεν ήξερα. Τότε το πήρε πάνω του και ανέλαβε να με μάθει!”

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν και άλλοι σημαντικοί καλεσμένοι, όπως ο Dick Shepherd, ένας ένθερμος συλλέκτης μοτοσυκλετών Triumph που είχε υπό την επίβλεψή του την αυθεντική Triumph TR6 της ταινίας και η οποία πλέον εκτίθεται μόνιμα στο Triumph Factory Visitor Experience. Στην αρχή της εκδήλωσης αυτής ο Dick ανέβασε οδηγώντας τη διάσημη μοτοσυκλέτα στη σκηνή.

Η χαρακτηριστική Scrambler 1200 XE που φτιάχτηκε επί τούτου από την Triumph με τη βοήθεια του Guy Martin έκανε επίσης οδηγούμενη την είσοδό της στη σκηνή για την πρώτη της δημόσια εμφάνιση. Η απόπειρα αναβίωσης του άλματος έγινε το 2019 και σχεδιάστηκε γύρω από τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ως φόρος τιμής στην TR6 του 1962.

Για την ακρίβεια, το πλάνο ήταν ο Martin να πηδήξει μακρύτερα και ψηλότερα από τον αυθεντικό φράκτη που κατασκευάστηκε ως ρέπλικα του αυθεντικού κινηματογραφικού σετ. Ο φανταστικός χαρακτήρας του Steve McQueen αποπειράθηκε να αποδράσει από στρατόπεδο συγκέντρωσης των Γερμανών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πηδώντας πάνω από τον φράκτη με το αγκαθωτό συρματόπλεγμα και να προσγειωθεί στην άλλη πλευρά που ήταν Ελβετικό έδαφος, σε μια κίνηση που συμβολίζει τη μάχη για την ελευθερία.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Triumph, Stuart Wood, ανέλυσε στο κοινό τις αλλαγές που χρειάστηκαν να γίνουν στη σύγχρονη μοτοσυκλέτα για να καταφέρει το άλμα ο Guy Martin.

“Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον, κοιτάξαμε τις αναρτήσεις μπροστά και πίσω και κυρίως το αμορτισέρ για να δούμε τι επεμβάσεις θα χρειαζόταν και, μετά από ενδελεχή ανάλυση, συνειδητοποιήσαμε πως μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις στάνταρ ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Öhlins που φορούσε ήδη το Scrambler 1200 με ελάχιστες επεμβάσεις – είναι τόσο καλές.”

Για τους φίλους της μοτοσυκλέτας και της συγκεκριμένης ταινίας η βραδιά αυτή θα μείνει αξέχαστη. Η επόμενη ειδική έκθεση που θα φιλοξενηθεί από την Triumph Factory Visitor Experience θα αφορά στην ιστορία της Daytona, με μερικούς θρύλους των αγώνων και μοτοσυκλέτες που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ ξανά σε δημόσια θέα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Triumph Factory Visitor Experience, κατευθυνθείτε εδώ: https://www.triumphmotorcycles.co.uk/visitor-experience.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon