Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 17:19

Αλεξανδρούπολη: 130 νέες θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα

Η δημοτική αρχή της πόλης έλαβε μια σημαντική απόφαση που καλό θα ήταν να παραδειγματίσει και άλλες πόλεις.

Όπως αναφέρει με σημερινό (6/2) δημοσίευμα η ιστοσελίδα Gnomionline.gr, το δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να δημιουργήσει 130 νέες θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για δίκυκλα στο κέντρο της πόλης.

Στόχος του Δήμου είναι η εξάλειψη του φαινομένου της άναρχης στάθμευσης μοτοσυκλετών και σκούτερ σε διάφορα σημεία που συχνά προκαλούν προβλήματα και αντιδράσεις.

Παράλληλα, σε επιφυλάξεις που εξέφρασαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για το κατά πόσο αυτό θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των οδηγών αυτοκινήτων, η εκτίμηση είναι πως θα έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς ο οριοθέτηση συγκεκριμένων χώρων στάθμευσης θα απελευθερώσει άλλα σημεία για τα αυτοκίνητα που ως τώρα καταλαμβάνονταν από δίκυκλα.

Ελπίζουμε αυτή η κίνηση να βρει μιμητές και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι αρχές επιδίδονται σε σαφάρι απομάκρυνσης παρκαρισμένων δικύκλων, χωρίς ποτέ ωστόσο να προσφερθεί μια βιώσιμη εναλλακτική λύση.

Ειδικά σε μεγαλουπόλεις, όπως η Αθήνα, οι διαθέσιμες “νόμιμες” θέσεις στάθμευσης είναι απελπιστικά λίγες για τον αριθμό των δικύκλων που μετακινείται καθημερινά στο κέντρο και το τυφλό μάζεμα όσων βρίσκονται παρκαρισμένα σε πεζοδρόμια (ασχέτως αν ενοχλούν ή όχι) σαφώς και δε βοηθά.

Εκτός αν θέλουν να αρχίζουμε να παρκάρουμε ως αυτοκίνητα, παράλληλα στο πεζοδρόμιο και να δούμε μετά πόσα αυτοκίνητα θα βρουν θέση και τι κομφούζιο θα δημιουργηθεί.

Πηγή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT