.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 16:52

Σταθμούς φόρτισης κατάλληλους για μοτοσυκλέτες ζητούν Αγγλικές οργανώσεις

Καθώς ανακοινώνονται ολοένα και πιο μεγαλεπίβολα σχέδια για δίκτυα σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο περισσότερο φαίνεται πως όλα σχεδιάζονται πρωτίστως για αυτοκίνητα.

Το Αγγλικό Motorcycle Action Group (MAG), μέλος της FEMA, επιδιώκει να ανοίξει μια συζήτηση στην πατρίδα του σχετικά με το σχεδιαζόμενο δίκτυο σταθμών φόρτισης και το κατά πόσο αυτό θα είναι φιλικό προς τους μοτοσυκλετιστές.

Αφορμή αποτέλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση του Αγγλικού υπουργείου Μεταφορών πως θα διπλασιάσει τις δημόσιες επενδύσεις για το συγκεκριμένο θέμα, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η ανάπτυξη του σχετικού δικτύου στη χώρα.

Ωστόσο ο MAG επισημαίνει με σχετική του ανακοίνωση πως οι κυβερνητικές εξαγγελίες δείχνουν πως η μοτοσυκλέτα παραμένει κρυμμένη σε ένα σκοτεινό σημείο, μακριά από το οπτικό πεδίο των ιθυνόντων.

“Είχα πολλές συζητήσεις με τοπικές αρχές, προμηθευτές εξοπλισμού και άλλες υπηρεσίες που αποκαλύπτουν πως υπάρχει ελάχιστη, αν υπάρχει καθόλου, αναγνώριση προς τις συγκεκριμένες ανάγκες των μοτοσυκλετιστών όσο αφορά στους σταθμούς φόρτισης” δήλωσε σχετικά ο Colin Brown του MAG.

“Υποστηρίζουμε και προωθούμε τη χρήση ηλεκτρικών μοτοσυκλετών όσο ακριβώς στηρίζουμε και τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά αν θέλουμε να δούμε πρόοδο στην ηλεκτροκίνηση του στόλου μοτοσυκλετών τότε θα πρέπει να τεθούν κάποια σοβαρά ζητήματα προς συζήτηση.

“Με τη διαρκή απειλή της κλοπής να πρωταγωνιστεί στο μυαλό των ιδιοκτητών μοτοσυκλετών, είναι απαραίτητη η πρόβλεψη για ασφαλές παρκάρισμα στους σταθμούς φόρτισης. Αυτό είναι κάτι που προηγείται κάθε άλλης κουβέντας για τα τεχνικά και εργονομικά ζητήματα των υποδομών φόρτισης.

“Ως σήμερα δεν έχω δει το παραμικρό δείγμα που να υποστηρίζει πως αυτά τα ερωτήματα τέθηκαν ποτέ ή απαντήθηκαν. Καλώ τη βιομηχανία που υποστηρίζει τις υποδομές αυτές και την κυβέρνηση να ρίξουν μια καλή ματιά στις ανάγκες των μοτοσυκλετιστών. Δεν είναι δυνατόν να γυρίσουμε σε ηλεκτροκίνηση και αυτή να απορρίπτει τους μοτοσυκλετιστές επειδή κανείς δε σκέφτηκε με ποιον τρόπο φορτίζουν αυτές οι μηχανές.”

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon