.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 12:43

Πώς να κοροϊδέψεις το Google Maps με μερικά τηλέφωνα

Γερμανός καλλιτέχνης βγαίνει βόλτα με ένα καρότσι γεμάτο τηλεφωνικές συσκευές και προκαλεί ψηφιακά μποτιλιαρίσματα σε άδειους δρόμους.

Οι υπηρεσίες του Google Maps προσφέρουν πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα κόλπα, όπως για παράδειγμα οι ενδείξεις κυκλοφοριακού φόρτου σε πραγματικό χρόνο, σε σχεδόν οποιοδήποτε μέρος της Γης είναι χαρτογραφημένο από τη Google.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες μπορεί κανείς να σχεδιάσει τις καθημερινές του διαδρομές γνωρίζοντας εκ των προτέρων κρίσιμες πληροφορίες για τους δρόμους που πρόκειται να κινηθεί. Ώσπου αποφασίζει να αναλάβει δράση κάποιος σαν τον κύριο Simon Weckert.

Ο Βερολινέζος καλλιτέχνης προέβη σε ένα απλούστατο πείραμα. Μάζεψε 99 λειτουργικά κινητά τηλέφωνα, τα έριξε όλα μέσα σε ένα καρότσι και το πήρε βόλτα στο κέντρο της πόλης του. Περπατώντας σε άδειους δρόμους, κατάφερε να κάνει τους χάρτες της Google να κοκκινίζουν στο πέρασμά του, υποδεικνύοντας πως επικρατούσε μια κυκλοφοριακή συμφόρηση που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε.

Πρακτικά, όπου αυτός βρισκόταν με το καρότσι του, η Google “διάβαζε” 99 σήματα από διαφορετικά κινητά τηλέφωνα, έτσι θεωρούσε πως εκεί βρίσκονται ισάριθμα οχήματα, εξ ου και το μποτιλιάρισμα που φανταζόταν η ηλεκτρονική υπηρεσία.

Πλακίτσα; Ναι, μέχρι εσύ, που είσαι στην άλλη άκρη της πόλης, να ανακαλύψεις πως έκανες τον γύρο του λεκανοπεδίου θέλοντας να αποφύγεις ένα μποτιλιάρισμα που ποτέ δεν υπήρξε.

Αυτό είναι και το ζητούμενο για τον Weckert, ο οποίος έκανε το πείραμά του απλά και μόνο για να επιδείξει πόσο απλά μπορεί κανείς να επιδράσει στον ψηφιακό κόσμο, επηρεάζοντας με τη σειρά του άμεσα την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.

Δείτε αμέσως μετά τον Simon Weckert επί το έργον στο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στην ιστοσελίδα του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon