.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 14:44

Ψήφισμα για μπαριέρες ασφαλείς προς τους μοτοσυκλέτες – Η ψήφος σου είναι απαραίτητη!

Στην ιστοσελίδα του Avaaz υπάρχει μια πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για ασφαλείς μπαριέρες στους Ελληνικούς δρόμους.

Το παγκόσμιο κοινωνικό κίνημα Avaaz αποτελεί ένα διεθνές διαδικτυακό σημείο συνάντησης ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Ιδρύθηκε το 2007 και έχει μια σημαντικότατη αποστολή, την οποία περιγράφει στην ιστοσελίδα του ως εξής: “να κινητοποιήσει πολίτες απ' όλη την υφήλιο για να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο που ζούμε και στον κόσμο που οι περισσότεροι άνθρωποι θα θέλαμε.“

Μέσω της πλατφόρμας του Avaaz, ο χρήστης Μάκης Π. δημιούργησε ένα ψήφισμα προς το υπουργείο Μεταφορών που έχει ως στόχο να ακουστεί η φωνή μας και να ανανεωθούν οι μεταλλικές μπαριέρες στο οδικό δίκτυο της χώρας με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά ασφαλείας που δεν θα απειλούν τους μοτοσυκλετιστές.

Ως έχουν, οι κάθετες μεταλλικές δοκοί που στηρίζουν τις μπαριέρες λειτουργούν δυνητικά ως λεπίδες που απειλούν με ακρωτηριασμό οποιοδήποτε σημείο του ανθρώπινου σώματος χτυπήσει πάνω τους με κάποια ταχύτητα, όπως λ.χ. ένας πεσμένος μοτοσυκλετιστής που σέρνεται στην άσφαλτο μετά από πτώση.

Το ζήτημα βρίσκεται σταθερά μέσα στις προτεινόμενες δράσεις για την οδική ασφάλεια που προωθεί η FEMA στην Ε.Ε., ωστόσο μέχρι να ληφθεί μια κεντρική απόφαση στις Βρυξέλλες, ας κοιτάξουμε να δούμε τι κάνουμε στο δικό μας σπίτι. Λύσεις υπάρχουν πολλές και μάλιστα, μετά από σχετικές καμπάνιες ευαισθητοποίησης, σε Ιταλία και Αυστραλία έχει νομοθετηθεί η αντικατάσταση των μεταλλικών αυτών φραγμάτων στο δίκτυό τους με νέου τύπου, ασφαλείς προς τους δικυκλιστές.

Η καμπάνια αυτή για την Ελλάδα τρέχει εδώ και κάποιο διάστημα (τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο) και την ανακαλύψαμε ομολογουμένως με κάποια καθυστέρηση, όμως όταν ο σκοπός είναι σωστός ποτέ δεν είναι αργά.

Ήδη πάνω από 2,800 Έλληνες έχουν προσυπογράψει αυτό το ψήφισμα και, ως είναι προφανές, όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Αν μη τι άλλο, με πάνω από 1 εκατομμύριο δίκυκλα σε κυκλοφορία στη χώρα είμαστε αρκετοί οι ενδιαφερόμενοι για να πιέσουμε τους κυβερνώντες να πάρουν τη σωστή απόφαση.

Γι’ αυτό, ψηφίστε και μοιράστε, ενημερώστε και άλλους φίλους να στηρίξουν τον σκοπό.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ
(εντελώς δωρεάν, δεν απαιτείται εγγραφή)

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon