.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 11:11

Κορωνοϊός - Η Honda κλείνει εργοστάσια στην Κίνα λόγω του COVID-19

Στην Κίνα, πολλές είναι οι εταιρείες που αναστέλλουν την λειτουργία των γραμμών παραγωγής τους, ως αντίμετρο στην εξάπλωση του κορωνοϊού, ο οποίος έχει λάβει ήδη διαστάσεις πανδημίας.

Η απόφαση αυτή, η οποία φυσικά αποτελεί σύσταση της Κινεζικής κυβέρνησης και του ΠΟΥ, έχει να κάνει με τον περιορισμό των μετακινήσεων και του συνωστισμού των ανθρώπων σε κλειστούς χώρους, καταστάσεις δηλαδή που ευνοούν την μετάδοση και την εξάπλωση του ιού.

Η σχετική οδηγία προβλέπει τα εργοστάσια να παραμείνουν κλειστά, τουλάχιστον έως και τις 8 Φεβρουαρίου, επεκτείνοντας την προβλεπόμενη άδεια των κινέζων εργαζομένων, για τους εορτασμούς της σινικής πρωτοχρονιάς (25 – 30 Ιανουαρίου).

H Honda είναι μια από τις εταιρείες που γνωρίζουμε επίσημα ότι θα ακολουθήσει την οδηγία αυτή, με δύο εργοστάσια της θυγατρικής Sundiro Honda Μοtorcycles να αναστέλλουν την λειτουργία τους, παρά το ότι οι εγκαταστάσεις τους δεν βρίσκονται στην επαρχία Hubei, όπου και η πρωτεύουσα Wuhan, αποτέλεσε το επίκεντρο εξάπλωσης της πανδημίας.

H Honda διατηρεί επίσης τρία εργοστάσια παραγωγής τετράτροχων στο Wuhan, τα οποία θα αναστείλουν την λειτουργία τους, αλλά ακόμα δεν έχουν δοθεί ακριβείς πληροφορίες για το μέχρι πότε.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για ανάλογες κινήσεις από άλλους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, είναι σίγουρο όμως ότι θα υπάρξει συμμόρφωση αυτών με τις σχετικές οδηγίες και συστάσεις που προβλέπουν κάτι τέτοιο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο στην επαρχία Hubei, η οποία αποτελεί μια βιομηχανική περιοχή με μεγάλη ισχύ στην Κίνα, στεγάζονται περισσότερες από 1000 μονάδες παραγωγής διαφόρων εταιρειών, εγχώριων και ξένων συμφερόντων, με γνωστά ονόματα να είναι η PepsiCo.Inc και η Siemens AG.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 09:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon