.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 16:19

H Claire Lomas θα τρέξει Μαραθώνιο με δερμάτινη φόρμα μοτοσυκλέτας, σε καροτσάκι.

Όταν μιλάμε για το μεγαλείο της ψυχής, δύσκολα βρίσκεται καλύτερο παράδειγμα.

Η Claire Lomas είναι μια σύγχρονη, δυναμική γυναίκα από την Αγγλία, η οποία έγινε γνωστή αφότου η ζωή της πήρε μια από τις πιο άσχημες στροφές που θα μπορούσαν να βρεθούν στον διάβα της.

Το 2007 είχε ένα ατύχημα καθώς έκανε ιππασία, από το οποίο έμεινε παράλυτη από το στήθος και κάτω. Ο δυνατός της χαρακτήρας ωστόσο δεν την άφησε να “θαφτεί” στην απογοήτευση και την κατάθλιψη, μα απεναντίας της έδωσε ώθηση να κάνει ακόμη περισσότερα πράγματα. Αφού παντρεύτηκε και έκανε δύο κόρες, η Claire άρχισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε πιο “φυσικά” αθλήματα, όπως το σκι, ενώ έμαθε να οδηγεί και μοτοσυκλέτα.

Το 2012 κατάφερε να περπατήσει τη διαδρομή του Μαραθωνίου του Λονδίνου με έναν ρομποτικό εξωσκελετό. Της πήρε 17 μέρες για να το καταφέρει, αλλά το έκανε και μάλιστα στην πορεία συγκέντρωσε 210 χιλιάδες λίρες Αγγλίας για έρευνα στα τραύματα στη σπονδυλική στήλη.

Αφού συνέχισε με διάφορους άθλους στην πατρίδα της – όπως μια βόλτα 650 χιλιομέτρων περνώντας από διάφορες πόλεις της χώρας με το αναπηρικό καρότσι της – το 2018 έγινε η πρώτη παράλυτη γυναίκα της Αγγλίας που έβγαλε αγωνιστική λισάνς μοτοσυκλέτας. Το απίστευτο είναι πως στη ζωή της προ του ατυχήματος δεν είχε ξαναοδηγήσει μοτοσυκλέτα!

71148758 106993314041200 7212442832466870272 n

Τώρα, στα 39 της, με την καταλλήλως τροποποιημένη Ducati SuperSport της η Claire κατάφερε ένα απίστευτο κατόρθωμα, να γράψει από έναν γύρο επίδειξης σε κάθε αγώνα του Αγγλικού πρωταθλήματος BSB για το 2019!

Η επιμονή της και η επιτυχία στη συγκέντρωση χρημάτων για ιατρικές έρευνες δικαιωματικά της έχει χαρίσει τον τιμητικό τίτλο ΜΒΕ (Member of the Most Excellent Order of the British Empire).

Πλέον ετοιμάζεται για ένα ακόμη κατόρθωμα, αυτή τη φορά τόσο δύσκολο όσο και πρωτότυπο.

Στόχος της είναι να τρέξει και να τερματίσει τον Μαραθώνιο του Λονδίνου με το αμαξίδιό της φορώντας τη δερμάτινη φόρμα, μπότες και κράνος που φορά στους γύρους επίδειξης με τη μοτοσυκλέτα της.

Το εγχείρημα είναι τιτάνιο, ειδικά με δεδομένο πως ο μαραθώνιος αυτός θα γίνει στις 26 Απριλίου 2020, δηλαδή σε μια εποχή που αναμενόμενα θα είναι αρκετά πιο ζεστή από τον χειμώνα που κάνει προπονήσεις. Πέραν αυτού, και μόνο οι περιορισμοί στην κινητικότητα του σώματος που τίθενται από τις μοτοσυκλετιστικές φόρμες μοιάζουν ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Όχι όμως για την Claire Lomas, η οποία βρίσκει διαρκώς νέους τρόπους να συγκεντρώνει χρήματα για ιατρική έρευνα σε περιπτώσεις τραυματισμών όπως ο δικός της.

Δείτε τη να προπονείται για το νέο της εγχείρημα στο παρακάτω βίντεο που δημοσιοποίησε η ίδια μέσω των κοινωνικών της δικτύων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon