.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 15:41

Video – Τρομακτική μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας – “Με έσωσε ο αερόσακος της φόρμας” δηλώνει ο αναβάτης

Το video που κατέγραψε η dash cam ενός αυτοκίνητου το οποίο ενεπλάκη σε ένα τρομακτικό ατύχημα, έδωσε στην δημοσιότητα η αστυνομία της κομητείας του Νότιου Yorkshire της Βρετανίας.

Στο σοκαριστικό video, βλέπουμε τον οδηγό του αυτοκινήτου να “χάνει” μια αριστερή στροφή ενώ τρέχει με 110+ χλμ./ώρα σε επαρχιακό δρόμο, με αποτέλεσμα την είσοδο του στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και την μετωπική σύγκρουση με διερχόμενη μοτοσυκλέτα.

Η σύγκρουση, η οποία έχει καταγραφεί επίσης από την οπίσθια κάμερα του ίδιου αυτοκινήτου αλλά και από κάμερα άλλου οχήματος, ήταν σφοδρή, και ο αναβάτης εκτινάχθηκε αρκετά μετρά ψηλά και μακριά.

Το ευτύχημα είναι ότι, παρά τα κατάγματα σε πλάτη , θώρακα και καρπό, ο 31-χρονός αναβάτης θα αναρρώσει πλήρως. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος, διατηρώντας την ανωνυμία του, θεωρεί ότι ο αερόσακος που έφερε η δερμάτινη στολή του, ήταν αυτός που έσωσε απέτρεψε τα χειρότερα και έσωσε την ζωή του.

Τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της αστυνομίας του Yorkshire, που δήλωσε ότι χωρίς αυτό τον εξοπλιστικό στοιχείο, ο αναβάτης θα είχε χάσει την ζωή του, τονίζοντας την σημαντικότητα του προστατευτικού εξοπλισμού στους αναβάτες.

Σε ότι αφορά στον οδηγό του γρήγορου και μεγάλης ισχύος αυτοκινήτου, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών και του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για τρία έτη.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon