.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 13:51

Yamaha: Μην κρύβεστε μέσα σε θήκες μουσικών οργάνων!

Η απρόσμενη προτροπή της μουσικής πτέρυγας της Yamaha έχει τις ρίζες της στη φημισμένη απόδραση του Carlos Ghosn.

Σύντομη περίληψη για όσους δε γνωρίζουν την ιστορία με τον Ghosn. Πρόκειται για εξέχον στέλεχος της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που τα τελευταία χρόνια διατελούσε διευθύνων σύμβουλος της Nissan.

O Ghosn βρέθηκε κατηγορούμενος στην Ιαπωνία για διάφορες σοβαρότατες οικονομικές ατασθαλίες και, εν αναμονή της δίκης του, αυτός απέδρασε με μαγικό τρόπο τον περασμένο Δεκέμβριο και πλέον κρύβεται στον Λίβανο, ενώ η Ιαπωνία έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης και δηλώνει πως θα τον βρει ό,τι και να γίνει.

Οι φήμες για τη μυθιστορηματική του απόδραση από την Ιαπωνία περιέλαβαν μια μεγάλη διπλή θήκη μπάσου μέσα στην οποία φέρεται να κρύφτηκε ο φυγόδικος, ενώ αργότερα ακούστηκε πως επρόκειτο για μια πολύ μεγάλη θήκη ηχείου, η οποία επιλέχθηκε επειδή λόγω μεγέθους δε χωρούσε να περάσει από το μηχάνημα ακτίνων Χ στο αεροδρόμιο Kansai, απ’ όπου και τελικώς διέφυγε.

Μετά από όλον αυτόν τον ντόρο σχετικά με τις θήκες μουσικών οργάνων και την απρόσμενη χρήση τους, η Yamaha εξέδωσε μια δήλωση μέσω του λογαριασμού της στο Twitter στις 11 Ιανουαρίου 2020, η οποία δεν αναφερόταν μεν ευθέως στον Ghosn, αλλά κανείς δεν απόρησε πώς τους ήρθε ξαφνικά να ασχοληθούν με το θέμα.

Η ανακοίνωση έλεγε το εξής: “Δε θα αναφερθούμε στην αιτία, αλλά υπάρχουν πολλά tweets σχετικά με το να μπαίνει κανείς μέσα σε μεγάλες θήκες μουσικών οργάνων. Η προειδοποίηση μετά το ατυχές συμβάν θα ήταν πολύ αργοπορημένη, έτσι σας ζητούμε απ’ όλους να μην το δοκιμάσετε.”

Εξαιτίας της πρωτοφανούς δημοσιότητας που πήρε η δήλωση αυτή – και η οποία προφανώς ήρθε για να εκμεταλλευτεί την προβολή που είχε πάρει η απόδραση μέσα σε μια τέτοια θήκη, παρότι από πουθενά δεν προκύπτει πως ήταν της Yamaha – η εταιρεία επανήλθε με ευχαριστήρια ανακοίνωση στους περίπου 50,000 ανθρώπους που έκαναν retweet την αρχική δήλωση, επαναλαμβάνοντας φυσικά πως είναι επικίνδυνο να ταξιδέψει κανείς κρυμμένος μέσα σε μια τέτοια θήκη.

Οπορτουνιστικό μάρκετινγκ στα καλύτερά του.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 13:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon