.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 17:05

Μειώσεις διοδίων, ισχύουν όμως και για τις μοτοσυκλέτες;

Η Ολυμπία Οδός και η Μορέας ανακοίνωσαν μικρές αναπροσαρμογές στο αντίτιμο των διοδίων τους.

Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, από την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου ισχύουν νέες χρεώσεις στα διόδια Ελευσίνας και Ρίου (Ολυμπία Οδός, Αθήνα-Πάτρα), καθώς και ανάλογες μικρές μεταβολές στα διόδια της Μορέας Α.Ε. (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη).

Οι τιμαριθμικές αυτές αναπροσαρμογές έγιναν βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή, όπως ορίστηκε τον Σεπτέμβριο 2019. Βάσει αυτού προκύπτουν μικρές μειώσεις που στην περίπτωση της Ολυμπίας Οδού φτάνουν στα €0.10 και στη Μορέας τα €0.05.

Αυτές οι μειώσεις δυστυχώς δεν αφορούν τα δίκυκλα και τρίκυκλα, καθώς για αυτήν την κατηγορία Ι.Χ. οχημάτων οι τιμές παραμένουν ως είχαν.

Σημειώνουμε μείωση 10 λεπτών σε Ελευσίνα και Ρίο για τα βαρέα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2.20 μέτρα. Σε όλους τους υπόλοιπους σταθμούς και κατηγορίες οχημάτων οι τιμές παραμένουν ως είχαν.

Όσο για τους αυτοκινητοδρόμους ευθύνης της Μορέας Α.Ε. έχουμε μειώσεις 5 λεπτών στον μετωπικό σταθμό Σπαθοβουνίου για τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, στον μετωπικό σταθμό Νεστάνης για φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και στους μετωπικούς σταθμούς Καλαμάτας και Πέτρινας για φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος 2.20 μέτρα.

Οι νέοι τιμοκατάλογοι των διοδίων έχουν ως εξής:

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

olympiaodos

moreas1
(Α = Προς Αθήνα, Π = Προς Πάτρα)

ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.

moreas

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon