.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 14:15

RIP Syd Mead – Έφυγε ο δημιουργός των περίφημων μοτοσυκλετών του “TRON”

Στην κινηματογραφική επιστημονική φαντασία, υπάρχουν ορισμένα οχήματα που έχουν μείνει στην ιστορία. Ένα από τα πλέον διάσημα εξ αυτών, αποτελούν τα “Light Cycles” οι μοτοσυκλέτες που έτρεχαν σε ψηφιακές πίστες, μέσα στον κόσμο της ταινίας TRON, του 1982.

Ο δημιουργός του φανταστικού αυτού κόσμου, που άφησε τους θεατές με το στόμα ανοικτό, ο Syd Mead, έφυγε από την ζωή, στις 30 Δεκεμβρίου 2019, σε ηλικία 86 ετών.
Ο Mead, είχε σπουδάσει βιομηχανικό σχέδιο και εργάστηκε αρχικά για την Ford, για να ξεκινήσει λίγο μετά την δική του εταιρεία σχεδιασμού, συνεργαζόμενος μεταξύ άλλων και με την Honda.

syd mead 1

H ικανότητα να δημιουργεί ολόκληρους φανταστικούς κόσμους, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων του κινηματογράφου, με την δουλειά του Mead, να παρουσιάζεται σε πασίγνωστες και πολύ πετυχημένες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπως το Star Wars, το Star Trek, το Blade Runner και το Alien, μεταξύ πολλών άλλων.

Ωστόσο, όπως ήδη αναφέρθηκε, έγινε πιο γνωστός για τις μοτοσυκλέτες του TRON, μια σύλληψη και οπτική υλοποίηση, πολύ μπροστά από την εποχή της!  

Δείτε την σκηνή με την περίφημο αγώνα – μάχη των Light Cycles, από την πρώτη ταινία TRON, στο video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon