.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 10:35

Ducati Paul Smart 1000 LE στο κουτί της από το 2007 δημοπρατείται

Είναι που είναι σχετικά σπάνιο και δυσεύρετο το μοντέλο, φαντάσου να το βρεις κούτα και με υπογραφές των δημιουργών του!

Παρουσιάστηκε το 2006 μαζί με το Ducati GT1000 εγκαινιάζοντας την οικογένεια των Sport Classics. Ήταν δε σαφέστατα η ρέπλικα της μοτοσυκλέτας με την οποία ο Paul Smart είχε πάρει μια θρυλική νίκη στον αγώνα Imola 200 το μακρινό 1972 αυτή εκ των δύο που θα τραβούσε τα φώτα της δημοσιότητας.

Κάτι η ιστορική αναφορά, κάτι η περιορισμένη παραγωγή του που δεν ξεπέρασε τα 2,000 κομμάτια παγκοσμίως, και η μοτοσυκλέτα απέκτησε αξία που ξεπερνούσε κατά πολύ το σύνολο των εξαρτημάτων της.

Ούτως ή άλλως δε μιλάμε για κάτι το ακραίο, αλλά για τον αερόψυκτο DS1000, τον V2 που κίνησε τον γενάρχη των Multistrada προερχόμενος από τη φαμίλια των Monster, με την “ταπεινή” απόδοση των 92 ίππων. Το ντύσιμο με νοστιμότατες Ohlins και άλλα αγωνιστικής φιλοσοφίας καλούδια προσθέτει πόντους, όπως και η σχεδιαστική υπογραφή του Pierre Terblanche.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει δύο τεράστια προσόντα: πρώτον, είναι ακόμη στην κούτα της με μηδέν χιλιόμετρα στο κοντέρ! Το πώς έγινε αυτό δεν αναφέρεται στην καταχώρηση του οίκου Bohnams που έχει αναλάβει τη δημοπρασία, αλλά δεν έχει και πολλή σημασία.

Το δε δεύτερο είναι ακόμη καλύτερο: η μοτοσυκλέτα έχει υπόγραφές των κ.κ. Paul Smart, Pierre Terblanche και Miguel Galluzzi. Για τον πρώτο δε χρειάζεται, νομίζουμε, άλλο σχόλιο, ο δεύτερος είναι φυσικά ο θρυλικός σχεδιαστής της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας, καθώς και πολλών άλλων μοντέλων, όπως των Ducati 888, Multistrada, Hypermotard, MH900e, των Cagiva Canyon, Royal Enfield Himalayan, Confederate X132 Hellcat κ.ά.

Ο δε Galluzzi ήταν ο σχεδιαστής του ομίλου Cagiva (μητρική εταιρεία της Ducati τότε) επί 17 έτη, υπεύθυνος για το διαχρονικό σχέδιο των Monster και πολλών άλλων Ducati. Τη χρονιά που παρουσιάστηκαν τα Sport Classics (2006) o Galluzzi έφυγε για τον όμιλο Piaggio, όπου σχεδίασε αναρίθμητα μοντέλα, όπως τα Aprilia Dorsoduro, RSV4 και Tuono, καθώς και το Moto Guzzi V7. Ο αντικαταστάτης του στη Ducati ήταν ο Terblanche.

Το απλό γεγονός πως οι τρεις αυτές υπογραφές κοσμούν μια σπανιότατη μοτοσυκλέτα, εξηγεί γιατί οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας εκτιμούν πως θα φέρει από €22,000 ως €30,000 στη δημοπρασία The Las Vegas Motorcycle Auction στις 23 Ιανουαρίου 2020.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης δημοπρασίας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon