.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 13:38

Yamaha Niken Custom - Aπό την Πολωνία το πρώτο καστομάρισμα του μοντέλου παγκοσμίως

Η Game Over Cycles (GOC) σε συνεργασία με τη Yamaha Motor Poland παρουσιάζει την πρώτη απόπειρα στον κόσμο να τροποποιηθεί ένα Niken.

Ως η πρώτη, αυτομάτως συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον και έχει ήδη τιμηθεί με το βραβείο "Craziest Bike" (Η πιο τρελή μοτοσυκλέτα) στο Custombike Show 2019 στη Γερμανική πόλη Bad Salzuflen.

Η Game Over Cycles είναι μια εταιρεία που σχεδιάζει και κατασκευάζει μοναδικές custom μοτοσυκλέτες με έδρα στην πόλη Rzeszów της Πολωνίας, με μια σαφή προτίμηση στο ως τώρα βιογραφικό της τις Αμερικανικές κατασκευές.

yamaha niken custom 01

Παρόλα αυτά ένα σχέδιο όπως αυτό του Niken δε μπορούσε να τους αφήσει ασυγκίνητους, ειδικά με την προοπτική να είναι οι πρώτοι στον κόσμο που θα ασχοληθούν με το συγκεκριμένο, πρωτοποριακό και ξεχωριστό μοντέλο.

“Το Niken για πολύ κόσμο είναι επαναστατικό, για άλλους αμφιλεγόμενο,” εξήγησε το αφεντικό της GOC, Stanisław Myszkowski. “Αυτός ακριβώς είναι και ο τρόπος που πολλοί αντιδρούν βλέποντας τις custom μοτοσυκλέτες μας, γι’ αυτό και ενδιαφέρθηκα από την πρώτη στιγμή. Ως προς την τεχνολογία τίποτε δεν πρέπει να αλλάξει σε αυτή τη μοτοσυκλέτα. Οι τεχνικές λύσεις των Ιαπώνων βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο και προσφέρουν στο Niken κορυφαίες οδηγικές ικανότητες, αλλά από την πρώτη φορά που το είδα ζωντανά ένιωσα πως μπορούσα να του αλλάξω την εμφάνιση και να του δώσω έναν λίγο διαφορετικό χαρακτήρα.

yamaha niken custom 22

“Για να το καταφέρουμε αυτό αλλάξαμε όλο του το σώμα. Όλα τα πλαστικά μέρη αντικαταστάθηκαν από αλουμινένια, χάρη στα οποία το σχήμα του έγινε ακόμη πιο κοφτερό, πιο επιθετικό, χωρίς να χαθούν οι αεροδυναμικές του ιδιότητες. Με την ταχύτητα του Niken στο μυαλό, μπορώ τώρα να πω πως αυτή η μοτοσυκλέτα κόβει τον αέρα σχεδόν σαν σπαθί σαμουράι.”

Και, για να κλείσει η μετατροπή, οι Πολωνοί προσέθεσαν μια ανάγλυφη επιγραφή που στα Ιαπωνικά αναφέρει το όνομα του μοντέλου, Niken, συνοδευόμενο από τη ρήση “Κουράγιο να θέτεις υψηλότερους στόχους χωρίς τον φόβο αποτυχίας”.

yamaha niken custom 19

Φωτογραφίες: Mirosław Mazurkiewicz

Game Over Cycles
/ Facebook

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 13:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon