Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 17:33

Spidi Mission Beta concept – Ένα τζάκετ που σε προστατεύει από τη ρύπανση

Η Ιταλική Spidi παρουσιάζει το μοτοσυκλετιστικό μπουφάν της επόμενης μέρας: παραδοσιακή προστασία από τον καιρό και τις πτώσεις, αλλά και από την ατμοσφαιρική ρύπανση!

Εκ πρώτης όψεως το Mission Beta concept μοιάζει με ένα συνηθισμένο μακρύ τζάκετ μοτοσυκλέτας, πολύ κοντά στο μοντέλο Beta που η Spidi έχει ήδη στον κατάλογό της εδώ και καιρό. Μόνο που στην περίπτωση αυτού του πρωτοτύπου υπάρχει κάτι διαφορετικό.

Το σημείο-κλειδί που διαφοροποιεί το Mission Beta concept εντοπίζεται σε μια οθόνη OLED που είναι ενσωματωμένη χαμηλά στο αριστερό μανίκι του μπουφάν. Σε αυτήν αναγράφονται κάποιες πληροφορίες, όπως η θερμοκρασία του σώματος μέσα στο μπουφάν, αλλά και μια ένδειξη ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

SPIDI HOW

Όπως εξηγεί οι Ιταλική εταιρεία, οι έρευνές της έδειξαν πως ο μοτοσυκλετιστής εκτίθεται κατά μέσο όσο σε 100 φορές περισσότερη ρύπανση από τον οδηγό αυτοκινήτου και ως και 10 φορές περισσότερο από έναν πεζό ή ποδηλάτη.

Η Spidi έχει ενσωματώσει έναν αισθητήρα ρύπανσης στο κολάρο που μπουφάν, πολύ κοντά στη θέση που βρίσκονται τα αναπνευστικά όργανα του ανθρώπου (στόμα, μύτη) και μετρά διαρκώς τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αναγράφοντας μια σχετική προειδοποίηση.

INNOVATION

Το τζάκετ αυτό συνοδεύεται από μια καινοτόμο μάσκα με ρυθμιζόμενα φίλτρα, η οποία έχει σχεδιαστεί από τη Spidi ειδικά για χρήση σε μοτοσυκλέτα και η χρήση της συνδέεται με τις ενδείξεις του αισθητήρα ρύπανσης. Όταν η οθόνη αναγράφει Low η μάσκα μπορεί να μη χρησιμοποιείται, αλλά όταν η ρύπανση χτυπήσει Mid, τότε η χρήση της μάσκας συστήνεται επίμονα, με οπτικές προειδοποιήσεις στην οθόνη του μανικιού, αλλά και με δόνηση.

Στην περίπτωση που ο δείκτης ρύπανσης δείξει High, τότε η χρήση της μάσκας γίνεται ακόμη πιο επιτακτική και ο χρήστης έχει την επιλογή να τη ρυθμίσει χειροκίνητα σε alert mode, όπου πλέον ο αέρας φιλτράρεται μέσω ενός διαφορετικού καναλιού με ακόμη πιο σφικτά φίλτρα, ενώ ανάλογα ρυθμίζεται και η βαλβίδα εκπνοής της μάσκας ώστε η αναπνοή να είναι απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη.

Η οθόνη του μπουφάν και η συνοδευόμενη μάσκα λειτουργούν ανεξάρτητα και δεν χρειάζονται κάποια εφαρμογή τηλεφώνου για να δουλέψουν, καθώς η Spidi ξεκαθαρίζει πως θέλει να έχει ένα σύστημα αυτόνομο και όχι εξαρτώμενο από ξένο software.

Προς το παρόν το τζάκετ αυτό είναι πρωτότυπο και δεν έχει βγει ακόμη σε εμπορικά διαθέσιμη μορφή. Δεδομένου όμως ότι ήδη βασίζεται σε ένα υπάρχον μοντέλο, ουσιαστικά περιμένουμε σύντομα να το δούμε διαθέσιμο προς πώληση, ανοίγοντας νέους δρόμους στις ικανότητες του τυπικού μοτοσυκλετιστικού εξοπλισμού.

Γνωρίστε το εδώ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube