.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 10:19

“Μακάρι να μην είχαμε μπλέξει με τα δίτροχα” - Ο CEO των Jawa και BSA χαρακτηρίζει ως λάθος το επιχειρηματικό πλάνο.

Aν δεν το γνωρίζετε ήδη, ο ινδικός κολοσσός Mahindra & Mahindra προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να διεισδύσει στην αγορά της μοτοσυκλέτας και για αυτό τον σκοπό, είχε αποκτήσει τα δικαιώματα δύο ιστορικών εταιρειών, των BSA και Jawa.

Τo πρώτο μοντέλο της Jawa, παρουσιάστηκε ακριβώς πριν ένα χρόνο (Νοέμβριος 2018), μια πολύ όμορφη μοτοσυκλέτα σε κλασικό ύφος, με μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα 300 κ.εκ. σε δύο εκδόσεις, ενώ ακολούθησαν οι παρουσιάσεις και άλλων μοντέλων, βασισμένων σε αυτή την πλατφόρμα, με πιο αξιοσημείωτο, το Perak.

Παρά την καλή αρχή και την πολύ θερμή υποδοχή, αφού μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 όλα τα Jawa 300 είχαν προπωληθεί, η συνέχεια αποδείχθηκε πολύ δύσκολη, με την εταιρεία να αδυνατεί να παραδώσει τις μοτοσυκλέτες στον προκαθορισμένο χρόνο. Πέραν αυτού, η παραγωγή όλων των υπόλοιπων μοντέλων ανεστάλη.

Τι συνέβη; Προφανώς οι προθέσεις ήταν καλές, αλλά δεν αρκούσαν μόνο αυτές, εδικά όταν πρόκειται να δραστηριοποιηθείς σε ένα νέο, άγνωστο κλάδο, ακόμα και αν σε λένε Mahindra & Mahindra.

“Eίχαμε το όραμα και είχαμε τα κατάλληλα εργαλεία για να το πραγματοποιήσουμε”, δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Anand Mahindra, “Στην πράξη όμως, κάναμε λάθη και επιλέξαμε λάθος διαδρομές. Δεν έπρεπε ποτέ να ανακατευτούμε σε αυτό τον τομέα, ήταν μια αποτυχία”.

Δύσκολα τα πράγματα λοιπόν και γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αγορά της Ινδίας βρίσκεται σε ύφεση. Το μέλλον των Jawa και των BSA διαγράφεται αβέβαιο, με βάση αυτές τις δηλώσεις, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Mahindra & Mahindra.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 09:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon