.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 15:35

Project Create 48 – Ολοκληρώθηκε με ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Το φιλόδοξο σχέδιο δύο Αμερικανών να γυρίσουν 48 πολιτείες των ΗΠΑ με ένα σκούτερ 50 cc ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Το μεγάλο οδοιπορικό των Michael Reid και Yonatan Belik που ξεκίνησαν πριν από δυόμιση μήνες να κάνουν τον γύρο των ΗΠΑ πάνω σε δύο Honda Zoomer 50 (ή Ruckus, όπως λέγεται το μοντέλο στη χώρα τους) ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Στις 10 Δεκεμβρίου έφτασαν στα σύνορα της πολιτείας της Pennsylvania, η οποία ήταν και η αφετηρία του ταξιδιού τους. Μετά από 70 μέρες και κάτι παραπάνω από 16,000 χιλιόμετρα, οι δύο Αμερικανοί διέσχισαν τις 48 συνεχόμενες ηπειρωτικές πολιτείες των ΗΠΑ – εξαιρώντας δηλαδή Αλάσκα και Χαβάη.

Το ταξίδι τους είχε δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν να θέσουν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για απόσταση με 50άρι δίκυκλο, κάτι που κατάφεραν αρκετά πριν τον τερματισμό τους, αφού η απαιτούμενη επίδοση ήταν 14,500 χιλιόμετρα.

Ο δεύτερος και σημαντικότερος στόχος τους ήταν να καταγράψουν τις επαφές τους με τους καθημερινούς ανθρώπους που συνάντησαν στον δρόμο τους, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν την ποικιλομορφία της Αμερικανικής κοινωνίας.

Αφού τους συγχαρούμε για την σιδερένια υπομονή τους να κάνουν τόσα πολλά συνεχόμενα χιλιόμετρα με δίκυκλα των οποίων η τελική ταχύτητα ελάχιστα ξεπερνά τα 50 km/h, αλλά και για το επίσημο νέο ρεκόρ που έθεσαν, περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να δούμε κάπου συγκεντρωμένες τις ανθρώπινες ιστορίες που κατέγραψαν καθ’ οδόν.

Για περισσότερα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Project Create 48 και τη σελίδα τους στο Facebook.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon