Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 14:29

Oι “ηλεκτροκίνητοι” Εwan McGregor και Charles Boorman, διέσχυσαν την Νότια Αμερική και συνεχίζουν

Το τρίτο “επικό” ταξίδι των Ewan McGregor και Charles Boorman, που έχει “βαφτιστεί” ως Long way Up, βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Αφετηρία ήταν η πόλη της Ushuaia, στη Γη του Πυρρός, από όπου οι δύο αναβάτες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο με ηλεκτροκίνητα Live Wire μοντέλα της Harley-Davidson, κατευθυνόμενοι βόρεια, με τελικό προορισμό το Σαν Φρανσίσκο στις Η.Π.Α. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο, ο τερματισμός να μεταφερθεί βορειοτέρα αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο αναβάτες (και το κομβόι υποστήριξης που τους ακολουθεί) πρέπει τώρα να έχουν ολοκληρώσει το ταξιδιωτικό σκέλος στην Νότια Αμερική και να βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα που συνδέει την ήπειρο.

Στα μέσα Νοεμβρίου, οι δύο αναβάτες εντοπίσθηκαν στο Εκουαδόρ, κατευθυνόμενοι προς της πρωτεύουσα της χώρας, Quinto, έχοντας καλύψει μια απόσταση 8.400 χιλιομέτρων μέσα σε δύο μήνες. Με μια απλή διαίρεση, αυτό μας κάνει 140 χιλιόμετρα ημερησίως. Η αυτονομία των συγκεκριμένων Live Wire είναι –τουλάχιστον- κατά 100 χιλιόμετρα μεγαλύτερη και ξέχωρα από αυτό, μάλλον πρέπει να παίζουν και… ρεπό, χωρίς η οδήγηση να είναι 24/7.    

Τους ταξιδιώτες τους αναγνώρισε ένας ντόπιος φωτογράφος και ξεναγός, οποίος μίλησε μαζί τους, με τους δύο αναβάτες να αναφέρουν πως η μέχρι τώρα εμπειρία τους με τα ηλεκτροκίνητα είναι πολύ ευχάριστη και δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Αυτές τις ημέρες (09/12/2018), οι McGregor και Boorman, με βάση τον μέχρι τώρα ρυθμό τους, πρέπει να βρίσκονται στην κεντρική Αμερική, αρκετά κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.


Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 14:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube