Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:54

Ο διευθυντής του Ινδονησιακού εθνικού αερομεταφορέα εισήγαγε λαθραία Harley-Davidson με το αεροπλάνο της γραμμής!

Κάποιος σκέφτηκε πως με έναν στόλο αεροπλάνων υπό τη διεύθυνσή του η εισαγωγή θα ήταν απλή υπόθεση, μα το κόλπο δεν έπιασε.

Ο κύριος Ari Askhara ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στη Garuda Indonesia, τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας, τον Σεπτέμβριο του 2018 και, μέσα σε κάτι παραπάνω από έναν χρόνο, κατάφερε να απολυθεί.

Ο τρόπος ήταν απλούστατος: ο κύριος Askhara ποθούσε μια vintage Harley-Davidson και σκέφτηκε πως με τόσα αεροπλάνα της εταιρείας του που πηγαινοέρχονται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ δε θα δυσκολευόταν να φέρει το αντικείμενο του πόθου του παρακάμπτοντας τη νόμιμη οδό για να γλιτώσει τη φορολογία.

Το κακό για τον ίδιο είναι πως πιάστηκε στα πράσα, καθώς σε σχετικό έλεγχο η μοτοσυκλέτα βρέθηκε χωρίς να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ μαζί της βρέθηκαν και δύο σπαστά ποδήλατα.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ινδονησίας, η προσπάθεια του Askhara έγινε για να γλιτώσει φόρους που ξεπερνούσαν τα €96,000 (!). Όπως αποδείχθηκε, η αγορά της μοτοσυκλέτας και των δύο ποδηλάτων έγινε μέσω της θυγατρικής της Garuda στην Ολλανδία και συγκεκριμένα μέσω του εκεί οικονομικού διευθυντή.

Πλέον το κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας υποχρεώθηκε σε παραίτηση, ενώ ήδη εκκρεμούσε μια έρευνα για “λογιστικά λάθη” εις βάρος της εταιρείας του από το κλείσιμο του οιοκονομικού έτους 2018.

Πηγή

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT