.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 15:13

Yamaha – Κατέθεσε προς κατοχύρωση την πιο “εξωγήινη” πατέντα!

Εντάξει, σχέδια για κατοχύρωση νέων τεχνολογιών έχουν κατατεθεί πολλά από τις εταιρείες, το συγκεκριμένο της Yamaha όμως, διεκδικεί άνετα την πρώτη θέση για το πιο “προχώ” εξ αυτών, αφού μοιάζει να μας ήρθε με χρονοκάψουλα από το μέλλον.

Θα μπορούσε να ήταν ήδη πολύ εντυπωσιακό, αφού αρχικά περιγράφεται ένα συνθετικό πλαίσιο ενισχυμένης ρητίνης, με ποσόστωση ανθρακονημάτων στην σύσταση του. Ουάου, συνθετικό πλαίσιο από την Yamaha!

Αλλά όλο αυτό ωχριά μπροστά σε ότι περιγράφεται στην συνέχεια! Με λίγα λόγια, το πλαίσιο αυτό, θα έχει ικανότητες “αυτοδιάγνωσης” και ο αναβάτης θα ενημερώνεται αν μετά από πτώση / ατύχημα, έχουν δημιουργηθεί σπασίματα, ρωγμές ή επικίνδυνες παραμορφώσεις στην δομή του πλαισίου. Και δεν μιλάμε για αυτά που φαίνονται εξωτερικά αλλά και για τα εσωτερικά “τραύματα”!

Yamaha FJR Bruise Bike WEB 01

Εντυπωσιακό; Έχει και άλλο! Το πλαίσιο αυτό, θα αλλάζει επίσης το χρώμα του και θα εκπέμπει "φως" στην περιοχή όπου έχει υποστεί ζημία, κάνοντας έτσι ακόμα πιο εύκολο τον εντοπισμό της!

Το ερώτημά φυσικά είναι, το πως λειτουργεί το όλο σύστημα και η Yamaha. Εσωτερικά του πλαισίου, θα διέρχεται ένα καλώδιο – αγωγός το οποίο με κάποιο τρόπο θα εντοπίζει το πρόβλημα. Δεν λέει και πολλά αυτό ε;

H όλη λειτουργία έχει να κάνει με διερχόμενο ρεύμα από αυτόν τον αγωγό, η δομή του οποίου μπορεί κάλλιστα να μην είναι σαν τα καλώδια που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά να πρόκειται για μια δικτύωση οπτικής ίνας, στο εσωτερικό των δοκών του πλαισίου.

Yamaha FJR Bruise Bike WEB 02

Αν λοιπόν κάποιο σημείο αυτής της ανεπτυγμένης σαν τριδιάστατο δίχτυ οπτικής ίνας υποστεί ζημία μετά από πίεση, θα σημειώνεται  διακοπή του κυκλώματος. Έτσι το σύστημα θα μπορεί να εντοπίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ζημιά.

Τώρα, αν το πλαίσιο είναι περασμένο εξωτερικά με φιλμ βαφής το όποια αλλάζει χρώμα η "φθορίζει", όταν δυνάμεις που υπερβαίνουν κάποιες συγκεκριμένες τιμές εφαρμοστούν σε αυτό, τότε θα επιτυγχάνεται και το "μαρκάρισμα" της περιοχής που έχει υποστεί ζημιά και θα είναι ακόμα πιο εύκολος ο εντοπισμός της.

Θα δούμε στην παραγωγή κάτι τέτοιο; Αν και για την περιγραφή της πατέντας, έχει χρησιμοποιηθεί ως φορέας ένα FJR 1300, θεωρούμε ότι πρόκειται για κάτι μακροπρόθεσμο και μάλλον δεν θα το δούμε σύντομα σε μοτοσυκλέτα παραγωγής.

Πηγή: More Bikes  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 18:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon