.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 12:49

Στην Καλιφόρνια, έχουν ένα πολύ… αισιόδοξο πλάνο για τα ηλεκτροκίνητα

Οι πολιτειακές υπηρεσίες και οι φορείς της Καλιφόρνια, που ασχολούνται με τα περιβαλλοντικά θέματα και τις μεταφορές, εξέδωσαν πριν από λίγες ημέρες το ανανεωμένο στρατηγικό τους πλάνο “Zero Emissions Roadmap 2.0.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και αναλύονται όλες οι δέσμες ενεργειών σε μήκος χρόνου, προκειμένου η πολιτεία να φτάσει στις πολυπόθητες (και ίσως… ουτοπικές) μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, έχει τεθεί και ένας στόχος, που θέλει μέχρι το 2028, το 80% των οχημάτων που θα πωλούνται στην Καλιφόρνια, να είναι ηλεκτροκίνητα. Μιλάμε δηλαδή για εννιά (σκάρτα…) χρόνια από σήμερα και το έτος δεν έχει επιλεχθεί τυχαία, αφού το 2028 η πολιτεία θα φιλοξενήσεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι γεγονός πάντως, ότι η Καλιφόρνια έχει –μακράν- το μεγαλύτερο ΑΕΠ συγκριτικά με τις υπόλοιπες πολιτείες, ενώ είναι και η Νο1 αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις ΗΠΑ. Τα μεγέθη και η δυναμική της αγοράς, καθώς και θερμή υποδοχή των ηλεκτροκίνητων από τους Καλιφορνέζους, επιτρέπουν λοιπόν τέτοιους στόχους, αν και χρειάζεται επίσης και παράλληλη ανάπτυξη υποδομών, για να υποστηριχτεί κάτι τέτοιο.

Για αυτό τον λόγο, στο σχετικό υπόμνημα του πλάνου αναφέρεται ως βασική προϋπόθεση, ο αριθμός των σταθμών φόρτισης, να φτάσει  τις 50.000 στην πολιτεία, με τους 45.000 εξ αυτών, να βρίσκονται σε χώρους εργασίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 12:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon