.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 16:37

O Claudio Domenicali της Ducati είναι ο νέος πρόεδρος της Motor Valley

Η Motor Valley συγκεντρώνει σε μια ένωση όλες τις κατασκευάστριες μηχανοκίνητων οχημάτων στην θρυλική περιοχή της Emilia-Romagna.

Όταν μιλάμε για Ιταλία και Emilia-Romagna αναφερόμαστε στην κεντρική εκείνη επαρχία που περιλαμβάνει στους κόλπους της τη Bologna και τη Modena, την περιοχή στην οποία εδρεύουν μερικά ιερά τέρατα της βιομηχανίας μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, όπως οι Ducati, Ferrari, Lamborghini, Maserati και Pagani.

“Η Motor Valley συγκεντρώνει μια σειρά εταιρειών που είναι μοναδικές, πασίγνωστες και χαίρουν εκτίμησης παγκοσμίως για τον σχεδιασμό, την τεχνολογία και την απόδοσή τους, όλες μαζεμένες σε μια ακτίνα μόλις 150 χιλιομέτρων. Ως Ducati είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σε αυτήν την ένωση, όπως είμαι και προσωπικά υπερήφανος που έγινε πρόεδρός της. Για μένα η αποδοχή αυτού του ρόλου είναι μια πράξη ευθύνης και αναγνώρισης προς αυτό το εκπληκτικό κομμάτι της Ιταλίας που τόσα πολλά μου έχει προσφέρει,” δήλωσε στον λόγο του κατά την τελετή ανάδειξής του ο Domenicali, διευθύνων σύμβουλος της Ducati.

Η Ένωση Motor Valley φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει συλλογικά τα συμφέροντα των εταιρειών της περιοχής. Μιλάμε για ένα σημαντικό κομμάτι της Ιταλικής βιομηχανίας που απασχολεί πάνω από 66,000 εργαζόμενους σε 16,500 επιχειρήσεις, αναλογώντας περίπου στο 10% της Ιταλικής παραγωγής.

Τα αποτελέσματα της λειτουργίας της Motor Valley δεν περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στο εμπορικό κομμάτι των εταιρειών-μελών της, καθώς έχουν και αρκετές παράπλευρες ωφέλειες.

Μια από αυτές καταγράφεται από το Osservatorio Turistico (Τουριστικό Παρατηρητήριο) που αναφέρει πως μόνο το 2018 η περιοχή προσέλκυσε 1.2 εκατομμύρια τουρίστες με πολύ συγκεκριμένη στόχευση, φέρνοντας πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ στην τοπική οικονομία. Στην περιοχή συγκαταλέγονται δημοφιλέστατοι προορισμοί, όπως τα μουσεία των Ducati, Ferrari (ένα στη Modena κι άλλο ένα στο Maranello), Lamborgini, Pagani, καθώς και πίστες ταχύτητας όπως οι Imola, Modena και Misano.

Ένα άλλο λαμπρό παράδειγμα των πρωτοβουλιών της Motor Valley είναι η ίδρυση του MUNER, ή Motorvehicle University της Emilia-Romagna, ενώ τα τέσσερα τοπικά Πανεπιστήμια (Bologna, Parma, Ferrara και Modena) έχουν ενσωματώσει κύκλους μαθημάτων που θα βγάλουν τους αυριανούς μηχανικούς για τις εταιρείες της περιοχής.

(*) Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται αριστερά ο Claudio Domenicali, στη μέση ο Stefano Bonaccini, πρόεδρος της επαρχίας Emilia-Romagna, και δεξιά ο Andrea Pontremoli, διευθύνων σύμβουλος της Dallara και πρόεδρος του MUNER.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon